Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Najczestrza przyczyna sa zapieczone kierownice w turbo lub zaworek N-75leonsjo napisał(a):W ciągu 2 tyg 6 razy przeszedł mi w tryb awaryjny
leonsjo napisał(a):mocy też mu nie brakuje
Bo on pokazuje tylko bledy z czujnikow, jesli jest to mechaniczne lub tym podobna awaria nic nie pokarze - trzeba patrzec w bloki wartosci.leonsjo napisał(a):Najgorsze że vag nic nie pokazuje, czy ktoś się z czymś takim już spotkał? dzięki za info
leonsjo napisał(a):auto ma 110 tys km(ori), problem z łopatkami już przerabiałem rok temu,wtedy właśnie przechodziło w tryb awaryjny(strata mocy, wyłączenie - włączenie silnika i ok), ktoś mi już mówił że winę może pon. góra pompy tzw.sterowanie, czy to się jakoś naprawia czy pompa umarła? słyszalem ze trza całą wymienic, nie wiem czy to miałoby sens bo to przecież sporo$$czy tryb awaryjny ma z tym jakiś związek.czujnik temp silnika ma 6 m-cy.jest to 110 asv 2000r, czasem jest w miarę a czasem prawie nie da się jechac na zimno.czy winę może miec szczelnośc na króccu na filtrze paliwa, chodzi mi o te 2 oringi co "wchodzą " do filtra ( mam nieorginalne) i nie wiem czy dobrze dolegają.
leonsjo napisał(a):nie, taknuję tylko na dobrych stacjach(znak orła) ale jest już werdykt! Od dziś szukam nowej pompy o symbolu 038130107D, niestety!!! padło sterowanie.Na 100 %.Jeśli ktoś wiedziałby coś w tym temacie, to bym prosił o jakiś namiar.
leonsjo napisał(a):tak, auto jest po małym dzwonie, sprawdzę tą wiązkę,dzięki!Dziwne jest też to że auto tak się zachowuje jak jest poniżej 0 stopni lub panuje ogólny ziąb, np dziś jak było ok 2-4 stopnie i dośc wilgotnie było całkiem ok.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości