Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

pkonrad napisał(a): nastąpić po 180k km

MarrciN napisał(a):guma gumie też nie równa

pkonrad napisał(a):moje pytanie, czy przebieg ok. 55k i rozpoczynający się już 8 rok eksploatacji, to już pora na wymianę rozrządu w moim LeonieZ góry dzięki za pomoc.

Sober napisał(a):U mnie jest nabite 82 tys i 5,5 lat. Z tego co piszecie, to jeszcze się chyba wstrzymam z dwa lata... czy słyszeliście żeby komukolwiek strzelił ten pasek w TFSI?
PS: W ASO powiedzieli że wymiana po 120 tys niezależnie od km.

winner4 napisał(a):
Re: Po ilu latach wymieniać rozrząd w 2.0 TFSI BWA/BWJ?
Nieprzeczytany postprzez winner4 » 18 lutego 2015, 19:33
500zł to jakaś kosmiczna cena za samą wymianę. Mi znajomy, zaufany mechanik wymienił całość za 200zł.
Co do części to ja robiłem tydzień temu. Pasek Conti, rolki, napinacz Ruville, pompa GRAF. Takie zestaw kosztuje około 650-700zł (w zależności od sklepu), mnie po rabacie wyszło równo 600zł. Oryginalnie miałem założony pasek Dayco (pierwszy montaż).
Łącznie więc rozrząd wyszedł mnie dokładnie 800zł.
Mój rozrząd miał dokładnie 151 500km i 7,5 roku, a pasek nie wykazywał żadnego zużycia. Jedynie roleczki delikatnie szumiały. Ogólnie jeśli auto ma prawdziwy przebieg i było odpowiednio użytkowane i serwisowane to rozrząd te 150tys. powinien wytrzymać.

Sober napisał(a):Akurat robocizna jest porownywalna, najwieksza różnica w kosztach to pasek... Ktoś może jeszcze potwierdzić że faktycznie jest znacząca różnica w jakości? Nie chciałbym płacić 3x wiecej tylko za napis vw na pudełku...
Nie jestem też w końcu pewny kto jest producentem na pierwszy montaż? Ktoś na pierwszej stronie pisał że Conti...
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Sober napisał(a):Ps: poszukalem jeszcze paska Dayco. Wg katalogu pokazuje ten
http://e-skauto.pl/parts/470672/zestaw- ... co-ktb614/
To jest niby taki jak w ASO? Bo cena dwa razy niższa...
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

Sober napisał(a):06F198119A
Sober napisał(a): 06F198119B

Sober napisał(a):No ciesze się, to rozumiem że możesz załatwić jeszcze jeden?![]()
miroA3 napisał(a):zestaw naprawczy, pasek i rolka napinajaca dla silnikow BLY,BLR,BWA, BVY,BVZ , cena na dziś w ASO - 719zł

Szary93 napisał(a):pkonrad, powiedz jeszcze przy jakim przebiegu, ja mam 42 tyś i autko ma 6 lat więc chyba jeszcze czas na rozrząd ?

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości