Warto to brać czy teź istnieje możliwość wgrania map z innego niż ASO źródła?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Leon ST: 5FER051481 i wyższych
Osobiście jest to czyste skur... ze strony producenta który skasował za nawigację kwotę za którą można kupić najbardziej wypasiony system z dożywotnią aktualizacją.
joker_fr napisał(a):Informacja z seatcupra.net:
Aktualizacja na navigation.com dostępna jest tylko dla posiadaczy aut o nr VIN
Leon 5 door: 5FER050535 i wyższych
Leon SC: 5FER048818 i wyższych
Leon ST: 5FER051481 i wyższych
którzy mają wykupiony MapCare.
Oznacza to, że powyższe VIN mają możliwość kodowania zakresu czasu obowiązywania MapCare, wcześniejsze wersje (w tym moja) mogą o aktualizacji pomarzyć. Osobiście jest to czyste skur... ze strony producenta który skasował za nawigację kwotę za którą można kupić najbardziej wypasiony system z dożywotnią aktualizacją.
psiko napisał(a):VIN mam prawidłowy.
joker_fr napisał(a):Co innego mówił dumny sprzedawca kiedy sprzedawał mi auto... "aktualizacje ma Pan dwa razy w roku za darmo".
RedBool napisał(a):Mój vin się kwalifikuje czy nie? 5FER080628
psiko napisał(a):Mam informację z salonu trzy lata
aktualizacji ok 800 zł.
joker_fr napisał(a):Czyli ok 300 za aktualizację bo nie sądzę aby w tym okresie pojawiło się coś więcej.
szukaliśmy kto dostał V2, bo w jednym z aut była V3 i nie działała (więc powinna być V2). Temat aktualizacji poruszyłem w VGP - jak dostanę odpowiedź to dam znać tu na forumSkulek napisał(a):Ostatnio dzwonili z salonu i pytali się jaki rodzaj karty mam ... Powiedziałem że V3 to było tylko dziękujemy i do widzenia.
Posiadam nawigacje w leonie i nie jestem pewien, czy mogę aktualizować sobie nawigację samodzielnie, zgodnie z tym, co jest napisane na:
http://www.seat-auto.pl/content/pl/brand/pl/serwis-i-akcesoria/navigation.html
Prosiłbym o więcej informacji w tej kwestii.
Aktualizację wykonuje Pan wg wskazówek podanych w instrukcji - jest to instrukcja do samodzielnej aktualizacji. Instrukcja jest bardzo wyczerpująca i szczegółowa (krok po kroku ) - co chciałby Pan więcej wiedzieć , albo co budzi Pańskie wątpliwości lub niejasności ?
Aktualizacje map do nawigacji może Pan ściągnąć i wgrać na kartę SD i samodzielnie przeprowadzić proces aktualizacji.
Witam.
Z przykrością informuję , że nie posiadamy samochodu Leon z nawigacją i nie przeprowadzaliśmy aktualizacji map.
Proszę o udanie nie się do najbliższego dealera marki SEAT powinni Panu pomóc.
O nawigację się pytam, bo jak kupowałem samochód to sprzedawca mówił, że aktualizacje są bez problemowe i za darmo, tak jak w Skodzie i VW
nie widze u siebie kodów do bezpłatnej nawigacji - jest to wybór opcjonalny przy zakupie nowego pojazdu i stanowi jego wyposażenie.
Klient przy zakupie wybiera droższą w zakupie auta opcję bezpłatnej aktualizacji navigacji bądż aktualizacji odpłatnej w dowolnym dla siebie momencie .
Jeżeli przy zakupie wybrał Pan drugą opcję to aktualizacja przez internet dla Pana jest niemożliwa - w takim przypadku musi Pan zakupić takową aktualizację (nowa karta SD + kod aktywacyjny który musi zostać wgrany przez stację obsługi ).
Nie wiem jaką opcję Panu zaproponowano i jaka Pan wybrał przy zakupie auta kod PM4 - widoczny dla sprzedającego w konfiguracji zamówienia auta.
W tej chwili funkcjonuje już nawigacja V4 .
Proszę zapytać swojego sprzedawcę jaką opcję Pan posiada - kartę V4 można zakupić i zainstalować w serwisie .
Nawigacja jest możliwa do aktualizacji poprzez dokupienie karty z aktualnymi mapami - mapy są wypuszczane co pół roku - koszt to około 650zł
Aby zapewnić aktualność, potrzebowałby Pan co pół roku aktualizować nawigację poprzez nową kartę SD. W takiej technologii jest to przewidziane przez producenta.
Dotyczy SEAT LEON ………… VIN ……………………….
W moim samochodzie nie działa aktualizacja nawigacji opisana na stronie seat-auto.pl -> serwis i akcesoria -> nawigacja.
Zgłosiłem problem w ASO ………………. Dostałem informację, że nie mam wykupionego pakietu aktualizacji map. Co nie jest prawdą, dlatego że:
Jak ja kupowałem samochód w sierpniu 2013 to nie dało się takiego pakietu wykupić. Posiadam broszurkę ze specyfikacją i dostępnymi opcjami z okresu jak kupowałem samochód. Nie było tam takiej opcji.
Opcja “Mapy Europy z aktualizacją 2 razy do roku przez 3 lata (karta SD)” jest dostępna dopiero w nowym cenniku dostępnym na seat-auto.pl
Nie można mi zarzucić, że nie mam wykupionej opcji aktualizacji, bo takiej opcji wtedy nie było. Jak mogłem wykupić opcję, która nie istnieje? Widać tutaj oczywistą sprzeczność.
Sprzedawca w momencie zakupu zapewniał, że z aktualizacją nie będzie problemu przez okres obowiązywania gwarancji na samochód, a okazuje się, że w samochodach z tego okresu w ogóle nie ma możliwości aktualizacji nawigacji.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości