Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
REV napisał(a):Problem w tym że pasek + kompletny napinacz był wymieniany jakies 3k km temu.
Dzięki za rady, może to własnie sprzęgiełko.
mechanik20 napisał(a):Witam a o to mój pacjent
https://www.youtube.com/watch?v=WQSORUl ... e=youtu.be
Nadmienię tylko ze wymieniłem już popychacze, uszczelka i wałek bo był uszkodzony na 2-och krzywkach. Tykanie ustało na 50% ale dalej jest
rozrząd był wymieniany, pompa wody itp.... moze napinacz paska alternatora?? Silnik ASZ 1.9
mechanik20 napisał(a):Wiec rozleciała się szklanka i uszkodziła wałek a następnie głowice którą trzeba było wymienić. Co najlepsze w ASO wymienili mi wałek i szklanki. Nie zauważyli uszkodzonej głowicy która ponownie uszkodziła szklanki bo zaczęły być miękkie. Musze się napić bo koszta były ogromne.
kurex napisał(a):mechanik20 napisał(a):Wiec rozleciała się szklanka i uszkodziła wałek a następnie głowice którą trzeba było wymienić. Co najlepsze w ASO wymienili mi wałek i szklanki. Nie zauważyli uszkodzonej głowicy która ponownie uszkodziła szklanki bo zaczęły być miękkie. Musze się napić bo koszta były ogromne.
Matko z córką razem wzięte....
Dobrze że u mnie cykanie tylko raz wystąpiło i na razie cisza dzięki Bogu.
revi napisał(a):pomocy mam już dość zaczęło cykać na nowo... a już tak ładnie chodził co to może cholerka być
revi napisał(a):Jak to nie pomoże to ściągam głowicę.
arti090 napisał(a):Polsyntetyk... OMFG
Widzę, że niektórzy nadal żyją stereotypamikurex napisał(a):OMFG ? Pełny syntetyk się raczej leje do nowych, zdrowych i na 100% hulających silników...
po takim przebiegu i nie wiadomym oleju co poprzednik lał nie ma co ryzykować..
Poprzednio mógł mieć mineralny lany... Ty byś nalał pełny i byś rozszczelnił i ?!
Takie moje zdanie...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości