Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tomzi napisał(a):ale widzisz na szarpakach gościu mówił mi że wybite drażki kierownicze od strony maglownicy
arko napisał(a):ja sie do mechanika ostatnio nie moge dopchac, a jak on ma czas to ja nie mam i tak w kółko ale znalazlem sposób na to skrzypienie:D a mianowicie : VOL + :d
marcin7x5 napisał(a):Do wymiany tuleje w wachaczu
eko_zgonuś napisał(a):Ostatnio pojawiło się trzeszczenie przy kręceniu kierownicą na postoju
Wasill napisał(a):eko_zgonuś napisał(a):Ostatnio pojawiło się trzeszczenie przy kręceniu kierownicą na postoju
Może łożyska amortyzatora do wymiany są
marcin7x5 napisał(a):Skrzypieć potrafią też sworznie wahacza, sprężyny w gniazdach na kolumnie.
RaQ napisał(a):odgrzeje kotleta
Mam następujący problem ze skrzypieniem i nie wiem czy można to zdiagnozować jako problem gum stabilizatora czy może coś innego - od dłuższego czasu szukam przyczyny skrzypienia w zawieszeniu/lub czegoś innego. Problem pojawia się na dołkach ale i na równej nawierzchni również. Na prostej drodze kiedy np dodaje gazu na 2 biegu i szybko odpuszczam gaz to w momencie puszczenia gazu słyszę skrzyp (kiedy przyspieszamy to zawieszenie "podnosi się", a jak puszczam gaz to zawias opada do normalnej pozycji i w tym właśnie momencie następuje skrzyp) Na dołkach też to się dzieję, nie na każdym, co drugi, trzeci czwarty ale dosyć często i tu również mam wrażenie, że dzieję się to częściej jak przyspieszam delikatnie i odpuszczam. Kiedy auto stoi i ruszam budą na lewo i prawo to nawet nie pisknie, dzieje się to tylko podczas jazdy. Diagnosta nie zauważył żadnego elementu do wymiany. Mechanik sam stwierdził, że nie widać luzów na gumach od stabilizatora. Wymieniłem ostatnio gumy i łożyska od amortyzatora ale to nie pomogło.
No i teraz nie wiem gdzie szukać przyczyny. Wszyscy mówią, że jest okej, a dla mnie nie jest bo ten skrzyp wkurza od dłuższego czasu. Jakieś sugestie?
Bushid0 napisał(a):U mniej skrzypialy zużyte gumy łożyska amortyzatora.
RaQ napisał(a):Wymieniłem ostatnio gumy i łożyska od amortyzatora ale to nie pomogło.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości