Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zawieszające zegary

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zawieszające zegary

Postprzez Milten99 » 8 września 2014, 07:32

Witam,

Dzisiaj w trasie zauważyłem, że w pewnym momencie wszystkie wskaźniki na zegarach opadły do zera. Zjechałem na pobocze, zgasiłem silnik, włączyłem zapłon, ale żadna kontrolka się nie zaświeciła. Ku mojemu zaskoczeniu auto zapaliło normalnie, więc chciałem dojechać do domu (wszystkie zegary były nadal w pozycji zerowej). Po przejechaniu 8km zegary zaczęły działać bez problemu, ale zaświeciła się kontrolka od poduszki powietrznej i nie chce zgasnąć. Czy macie jakieś pomysły? Proszę o pomoc.

Seat Leon 1.9 TDI AHL (110km)

Szukałem podobnego tematu na forum, ale wszystkie dotyczyły całkowicie zepsutych zegarów. Ewentualnie proszę o doklejenie tego postu pod istniejący temat.

-- 8 września 2014, 08:32 --

Nie mam możliwości edytowania postu, a znalazłem coś istotnego:

"Hej kolego mialem to samo dwa razy autko u mnie często stoi długo nie odpalane i na dworku niestety więc też miałem takie krzaczki z tym że inne kontrolki sie świeciły po pewnym czasie zaczeły wariowac zegary tzn przerywały zacinały się i gasły mi pomogło rozebranie zegarów i wypłukanie porządnie całej płyty zegarów płynem do mycia układów elektroniki i najlepiej nie odpalac autka jak wyjęte są zegary bo potem zostaje błąd i swieci sie kontrolka od air bagu i trzeba ja wykasowywac vagiem"

Jeśli to prawda to w mojej sytuacji zapalałem samochód na niedziałających zegarach, więc pewnie stąd wziął się błąd poduszki. Czy powinienem rozebrać zegary?
Milten99
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P
Silnik: benzyna 1.6 8V

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel