Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Barth napisał(a):Buczer, ale to podajesz przyrosty mocy ktore na hamowni wyszly? czy tyle powinno teoretycznie przybyc KM
?
Wykres wykresem a zachowanie na drodze to calkiem inna sprawa i jesli brakowalo ci kilku KM to ile ostatecznie masz teraz KM i NM ?Buczer napisał(a):Wiec wynik +3KM i +3nm, nawet gdyby te wartosci byly uzyskiwaneo o wiele wczesniej (a KM pewnie nie jest) jest ... wynikiem powiem szczerze. Moim zdaniem bardzo, bardzo miernym, nie wartym 1 tysiaca zlotych.
Wykres wykresem a zachowanie na drodze to calkiem inna sprawa i jesli brakowalo ci kilku KM to ile ostatecznie masz teraz KM i NM ?

saszi napisał(a):moj wykres jest tutaj takze mozesz sobie dokladnie przesledzic co i jak a jesli masz rzeczywiscie do setki 9.8 to wynik jest rewelacyjny mi przed zmianami wyszlo 11.56 a po jeszcze nie zrobilem...

saszi napisał(a):to nie bedzie sofcik bo Ex na razie nic nie wymysli madrzejszegoa jak juz na cos wpadnie to mam korekte programu za darmo
teraz bede kombinowal jak dostarczyc wiecej zimnego powietrza do silnika i na poczatek chce sciagnac zwezke w dolocie a pozniej jak znajde jakas madra glowe bede chcial zrobic stozek ktory by doprowadzil powietrze specjalna "rurka" ale to juz nie zalezy tylko odemnie koszty takiej operacji nie sa zbyt duze bo to koszt tylko kliku rurek no i stozka
a przyrost moze wynosic nawet 15 - 20 kucykow

saszi napisał(a):narazie ta kwestie zostawilem w spokoju... co do 15-20 kucykow powinny sie one ukazac takze bez nowego softu z tymze z tego co pamietam co mowil Ex na hamowni Ci tego nie wykarze ale przy takim przyrosie powinno sie to czuc co do kosztow to 600 plnow to nie jest tak najgorzej no chyba ze znasz jakas madra "glowe" co Ci sama zaprojektuje bo sam koszt materialow jest niski

za te 600zł miałbym w moim 1,6 jakieś 15KM więcej

poczytalem info na ten temat na ich stronie i tam co logiczne jest mowa rowniez o modyfikacji wydechu w slad za modywikacja dolotu, koncowy tlumik Ciekawe o ile zwiekszy to koszt wyzej wymieniony bo jak juz cos robic to porzadnie i do konca

Pośpiech napisał(a):saszi, a co się nie chwalisz ile Ci auto po wirusie spala, co? Jakieś oszczędności są?

normalnie spala cos kolo 10 10,5

Pośpiech napisał(a):Buczer, 13litrów???? ja pierdzelę ... dużo Ci pali Twoje auto, oj dużo. Nawet jak się bardzo starałem to mi nie wyszło 10 litrów na mieście. Już słyszałem o przypadkach spalania właśnie 13litrów w mieście, ale cały czas mnie to baaardzo dziwi.
13 litrów to spalają chyba 1,8T.

olin napisał(a):saszi w sobote powinienem byc to chetnie zobacze o co chodzi![]()
ali mowa jest o tej firmie z Mysłowic F.K. BAJA TUNING & DESIGN? jelsi tak za 600zeta to moze razem sie tam wybierzemy i bedzie taniej jakos![]()
poczytalem info na ten temat na ich stronie i tam co logiczne jest mowa rowniez o modyfikacji wydechu w slad za modywikacja dolotu, koncowy tlumik Ciekawe o ile zwiekszy to koszt wyzej wymieniony bo jak juz cos robic to porzadnie i do konca

Panowie sama wymiana końcowego nic wam nie da, proponuje wywalić kata i wtedy założyć końcowy tłumik.ali napisał(a):Pośpiech,
dolot 600zł lub jakieś 650zł z filtrem K&N
wydech - o to się za dużo nie pytałem bo nie podobał mi się ten wydech ze względów estetycznych ale gość coś wpominał o 600zł chyba za tylny z regulowanym przepływem tłumik.
więcej informacji nie mam. ale możesz się dowiedzieć pisząc do niego maila ze strony internetowej
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości