Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
m_wisnia napisał(a):Nie ma tego w żadnej z większych hurtowni osobno-tylko cały napinacz za 200-300 PLN. Ja kupowałem amortyzatorek na alledrogo za 89 PLN, sprzedający SKODEXIM lub SKODEKSIM Cena to było coś koło 89 PLN. to było 20 tys km temu-jeszcze się nie wykrzaczył-chyba warto.
joker66 napisał(a):Witam.
Wczoraj jadąc trasą do poznania, 800km w obie stron,y Leonek dostawał po dupie ,
Na parkingu odezwał się amortyzatorek napinacza.
WidaĆ ze jest mokry,od oleju,czyli powoli mówi PA,PA.
Moje pytanie do znawców.
Czy amortyzatorki z tej aukcji napewną są org jak zapewnia sprzedający???
http://allegro.pl/amortyzator-napinacza ... 36811.html
kurex napisał(a):Możesz sprawdzić czy ten gościu dalej to sprzedaje. ?, ale po części 20tyś to dużo nie mówi...
kurex napisał(a):Jakie będą objawy że czas go wymienić. ?
Czy prędzej mi coś pourywa.?
Mati16 napisał(a):Właśnie dzisiaj się z tym uporałem.
Mati16 napisał(a):Cały napinacz.
Mati16 napisał(a):"kurex" A ma drgania napinacz podczas pracy silnika bez obciązenia i pod obciążeniam?
cena. ?grzybsi napisał(a):SKF model : VKM 31012.
kurex napisał(a):dajmy 200zł wymiana (powiedzieli ze cena jak w okolicach rozrządu)
kurex napisał(a):250zł zestaw + dajmy 200zł wymiana (powiedzieli ze cena jak w okolicach rozrządu) to już jest 450zł, więc to raczej szkoda sensu płacić 450zł, jak mogę mieć amorka za 80zł i sam go wymienić.
Mati16 napisał(a):Właśnie dzisiaj się z tym uporałem. Sam amortyzator wymienisz bez problemu. Odkręcasz 2 śruby 13" od dołu i góry i amorek masz w dłoni. Gorzej jest z całym napinaczem. Masakra.
elemenateur napisał(a): uszkodzone sprzęgiełko alternatora.
exe napisał(a):Po co alternator? Wystarczy jego koło, czyli sprzęgiełko
exe napisał(a):W ASV jest chyba inaczej, alternator jest niżej.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości