Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dzojek218 napisał(a):Vagcom 01 silnik
login 12233
adaptacja
kanal 03
max mozliwa wartosc
save
Mam pytanie jak zrobić tą adaptacje posze o jaśniejsze wytłumaczenie, bo dopiero od niedawna siedze w tym temacie. Najlepiej to jakby ktoś mógł wytłumaczyć łapotologicznie jak zmniejszyć przepustowość tego egr. I najważniejsze pytanie czy zniknie mi check jak zmniejsze tą przepustowość. Silnik Arl, 2004 rok, zaślepiłem blaszką egr i po 10km wyskoczył check, skasowałem vagiem i znów wyskoczył. Ale niepowiem samochód lepiej się zbiera i nareszcie skończył nierówno pracować i lekko dymić na zimnym.
napoleon81 napisał(a):siemka,
pytanko a czy zaślepiając egr w ARL-u przy turbinie i grzybku
Bitt3r napisał(a):Witam,
w jaki sposób wychodzi ta wtyczka :
transit_master napisał(a):Ucieka podciśnienie.
Żeby za egroff w EDC15P kasować tyle co za prawie program to już przesada. Te auta już maja 10 lat i więcej.transit_master napisał(a):A samo wyłączenie programowe EGR'a kosztuje i to nie mało. Także lepiej od razu soft jeśli jeszcze nie zawirusowane.
dokładnie, w sterownikach z końcówka KG mapa egra jest bardziej agresywna, dlatego adaptacja vcds i zapleśnienie = lampka "check-engine"dzojek218 napisał(a):prawdopodobnie gdzieś czytałem że od 2004r wyskakuje błąd i u mnie tak było, ale ogarnąłem i wyłączyłem sobie sam programowo
kobzyr napisał(a):Żeby za egroff w EDC15P kasować tyle co za prawie program to już przesada. Te auta już maja 10 lat i więcej.
Kris1988 napisał(a):Ja mam też ASV , zaślepiłem na kolektorze wydechowym blaszka i 2 śrubkami wężyki , i żadnych błędów nie wywala . chyba ze o czymś nie wiem.
Kris1988 napisał(a):Ja mam też ASV , zaślepiłem na kolektorze wydechowym blaszka i 2 śrubkami wężyki , i żadnych błędów nie wywala . chyba ze o czymś nie wiem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości