W ostatnią niedziele otwierając klapę bagażnika zauważyłem, że spod tapicerki klapy wycieka woda (gdy została podniesiona). Moja diagnoza padła na nieszczelność lamp, więc zdjąłem tapicerkę i zauważyłem, że resztki wody zostały w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Zdemontowałem lampy, użyłem uszczelniacza dekarskiego i nie miało być ani kropli wody. Dzisiaj otwierając klapę zauważyłem dwa wodospady wody wydostające się spod tapicerki - z prawej i lewej strony. Po zdemontowaniu tapicerki zauważyłem, że woda dostała się do miejsca zaznaczonego na zdjęciu, a na dodatek znajduje się również po drugiej stronie - czego wcześniej nie było. Jak myślicie co mogło pójść nie tak ? W jaki sposób woda może się jeszcze przedostawać do klapy bagażnika ? Przez zamek ?
W poniedziałek będę robił próby z polewaniem wodą i siedzeniem w bagażniku. Jednak wcześniej czekam na Wasze sugestie. Oczywiście zdam całą relację z poniedziałkowych prac.
Szukałem na forum podobnego wątku, ale znalazłem tematy związane tylko z wodą w bagażniku.
EDIT// na 100% jest to woda, a nie płyn do spryskiwaczy

-- 1 listopada 2014, 22:46 --
Woda dostawala się do klapy przez mocno parujaca tylna szybę. Woda splywala do zaznaczonego miejsca i nie miała drogi odpływu. Powodem tego były zaslepki mocno wciśnięte w odpływy z tylnej klapy. Po wyjęciu zaslepek woda swobodnie wypływa, nie stoi w klapie i po podniesieniu bagażnika nie muszę obawiać się o darmowy prysznic. Dodatkowo sprawdziłem lampy i zostały solidnie uszczelnione, więc to nie było przyczyną jak wczesniej mogło się wydawać.