Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
TT89 napisał(a):Dotyczy SEAT LEON ………… VIN ……………………….W moim samochodzie nie działa aktualizacja nawigacji opisana na stronie seat-auto.pl -> serwis i akcesoria -> nawigacja.Zgłosiłem problem w ASO ………………. Dostałem informację, że nie mam wykupionego pakietu aktualizacji map. Co nie jest prawdą, dlatego że:Jak ja kupowałem samochód w sierpniu 2013 to nie dało się takiego pakietu wykupić. Posiadam broszurkę ze specyfikacją i dostępnymi opcjami z okresu jak kupowałem samochód. Nie było tam takiej opcji.Opcja “Mapy Europy z aktualizacją 2 razy do roku przez 3 lata (karta SD)” jest dostępna dopiero w nowym cenniku dostępnym na seat-auto.plNie można mi zarzucić, że nie mam wykupionej opcji aktualizacji, bo takiej opcji wtedy nie było. Jak mogłem wykupić opcję, która nie istnieje? Widać tutaj oczywistą sprzeczność. Sprzedawca w momencie zakupu zapewniał, że z aktualizacją nie będzie problemu przez okres obowiązywania gwarancji na samochód, a okazuje się, że w samochodach z tego okresu w ogóle nie ma możliwości aktualizacji nawigacji.
TT89 napisał(a):Udało się. Dzisiaj dostałem list od VGP, że w ramach "jednorazowego gestu handlowego" zrobią mi aktualizację/wymianę karty SD na ich koszt. Mam się zgłosić do dowolnego autoryzowanego serwisu. Mam czas do 30 czerwca.
artek_27 napisał(a):Nowe mapy zaktualizowane wersja na dzień dzisiejszy
0051 2015/2016
old_school_baby napisał(a):ale rozumiem że miałeś wykupioną opcję aktualizacji map?
old_school_baby napisał(a):całkiem możliwe, możemy to łatwo sprawdzić, daj link do map które u ciebie ruszyły
Misiek3city napisał(a):759 zł kosztuje aktualizacja map (uwaga!!) POLSKI. Tak przynajmniej twierdzą w WP motors na Jabłoniowej w Gdańsku.Na europę koszt aktualizacji to niby 2000 zł.
TT89 napisał(a):Misiek3city napisał(a):759 zł kosztuje aktualizacja map (uwaga!!) POLSKI. Tak przynajmniej twierdzą w WP motors na Jabłoniowej w Gdańsku.Na europę koszt aktualizacji to niby 2000 zł.
Głupoty opowiadają. Jak przychodzi nowa karta SD w nowszej wersji to cała mapa jest w tej wersji, a nie tylko mapa polski.
artek_27 napisał(a):old_school_baby napisał(a):ale rozumiem że miałeś wykupioną opcję aktualizacji map?
Witam
Sprawdzałem w mojej konfiguracji i nic tam nie pisało o wykupionej aktualizacji navi jedyne co mi nie działało to aktualizację na orginalnej karcie od seata kupiłem zwykłą sandisk 8gb i aktualizację działają, ale tak jak ktoś kiedys napisał ja mam samochód zakupiony w Szwecji i poprostu może tu jest aktualizacja jako standart a nie opcja jak w Polsce
old_school_baby napisał(a):aktualizację na orginalnej karcie od seata kupiłem zwykłą sandisk 8gb i aktualizację działają"
old_school_baby napisał(a):sam siebie wykluczasz w ostatnim zdaniu lub jakiś błąd się wkradł
"Bez MapCare nie powinno ruszyć na karcie innej niż karta seata."
cytowane " jedyne co mi nie działało to aktualizację na orginalnej karcie od seata kupiłem zwykłą sandisk 8gb i aktualizację działają"
"Widocznie masz MapCare"
artek_27 napisał(a):Witam
A tu jak zwykle z igły widły pisałem że zadziałało na innej karcie niż od Seata to widocznie tak jest Mapcare widocznie też mam w standardzie dlatego tego nie znalazłem w konfiguratorze a nie tak jak w Polsce jakaś opcja dużo pisania ale po co jak zawsze tylko na tym forum teorie spiskowo jak u mnie nie działa to czemu działa u Ciebie itd... a prawda jest taka że w Polsce zawsze sprzedawcy ruch.....i w du....e obiecywali cuda a pòźniej teksty mòwił że bede miał update navia teraz nie działa miałeś mieć to jedz do salonu i niech Ci to uaktualnią a nie wypisyjucie bzdury że aż płakać się chcę ..
old_school_baby napisał(a):sprawdziłem u siebie i tez nie działa
ściągnąłem aktualizację z linka wyżej (data aktualizacji maj 2015) wgrałem na nieoryginalną kartę SD i nie działa - prosi o włożenie karty z aktualnymi danymi... coś musi trzymać tą oryginalną wersję, lub trzeba jakoś adoptować nowszą
joker_fr napisał(a):- aktualizacji online
- zakupu i aktywacji altualizacji na karcie SD
Dlatego właśnie rzadko zabieram głos na forum.artek_27 napisał(a): podtekstami typu udowodnij wklej napisz co i jak
artek_27 napisał(a): napewno w Szwecji mam Mapcare w standardzie bo tu też w specyfikacji nic nie było na temat aktualizacji online
(szkoda że możesz sobie zaktualizowac mapy tylko 2 razy do roku przez 3 lata).artek_27 napisał(a): bo ja mam aktualizację w cenie navi
RedBool napisał(a):artek_27,Dlatego właśnie rzadko zabieram głos na forum.artek_27 napisał(a): podtekstami typu udowodnij wklej napisz co i jak
w jednym poście piszesz:artek_27 napisał(a): napewno w Szwecji mam Mapcare w standardzie bo tu też w specyfikacji nic nie było na temat aktualizacji online
a w następnym sam sobie przeczysz płacąc za tą aktualizacje(szkoda że możesz sobie zaktualizowac mapy tylko 2 razy do roku przez 3 lata).artek_27 napisał(a): bo ja mam aktualizację w cenie navi
Gratulacje pieknej CUPRY
RedBool napisał(a):artek_27,Dlatego właśnie rzadko zabieram głos na forum.artek_27 napisał(a): podtekstami typu udowodnij wklej napisz co i jak
w jednym poście piszesz:artek_27 napisał(a): napewno w Szwecji mam Mapcare w standardzie bo tu też w specyfikacji nic nie było na temat aktualizacji online
a w następnym sam sobie przeczysz płacąc za tą aktualizacje(szkoda że możesz sobie zaktualizowac mapy tylko 2 razy do roku przez 3 lata).artek_27 napisał(a): bo ja mam aktualizację w cenie navi
Gratulacje pieknej CUPRY
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości