Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PokalIno napisał(a):Dał do regeneracji i wybulil wtedy za regeneracje coś kolo 800 zł. Po 2 min od odpalenia znowu sie wysrałoCo najlepsze, nie chcięli mu uznać gwarancji
Wkur...il się- kupił używke i jezdzi do dziś, więc coś w tym musi być
chaku napisał(a):Co jaki czas czyścicie kierownice? czy może już turbinka domaga się ponownej regeneracji ...
Tominator napisał(a):grucha ja sie zastanawialem dlaczego te regenerowane turbosprezarki nie wstaja jak nalezy? Przeciez turbo ma prosta budowe i nie ma za bardzo co spieprzyc, ale chyba te czesci na ktorych to robia sa zle wykonane, nie tak spasowane itp. Moze za ciasno sa spasowane te turbiny i musza miec jakis fabryczny luz, moze te geometrie sa zle ustawione, chociaz ciezko mi w to uwierzyc ze wiekszosc firm od turbo nie umie geometrii ustawic? Jak to wyglada w praktyce? Skoro robicie to pewnie wiesz i mozesz podzielic sie infopzdr
Tominator napisał(a):zapytaj gruchy czy ma cos takiego w dobrej cenie
chaku napisał(a):jakie turbo będzie pasowało do mojego ASV ... czy do wymiany turbinki wystarczy mi kanał i kilka narzędziczy potrzebna jest jakaś dodatkowa modyfikacja ...
Z góry dzięki za info
Tominator napisał(a):45minut
Bociek napisał(a):...Przy okazji, długo takie turbo powinno się "układać"? Bo w sumie to wymieniłem je w sobotę i od tego czasu zrobiłem już jakieś 100 km, wkręcając je co najwyżej do 2500 rpm. Wiem, że nie ma co od razu go pizdować, ale praca w zakresie takich obrotów to na dłuższą metę też nic dobrego...
dwa tygodnie temu, wymieniłem wszystkie wężyki - można coś jeszcze sprawdzić w podciśnieniu? Po wymianie wężyków troszkę się poprawiło.GruchaARL napisał(a): albo nieszczelność w podcisnieniu
Sprawdzane vacuometrem - podciśnienie w okolicach -0,7 bar - chyba ok?GruchaARL napisał(a):lub uszkodzona vacum pompa
Tak jak pisałem wczesniej, dzwignia łopatek pracuje leciutko, ewentualnie może coś tam przytnie, ale palcem to jest mało wyczuwalne, chyba, że gruszka to wyczuwa, bo przy ok. 3600 - 3800 obr/min czasami szarpnie. Ale nie o to mi chodzi.GruchaARL napisał(a): albo zapieczona geometria
Kris1988 napisał(a):jak w prosty sposób można sprawdzic vacum pompe?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości