Połamana czy przepalona- nie ma znaczenia- da się naprawić, tylko przepalenie łatwiej jest zlokalizować niż pęknięcie. Jak ściągniesz tapicerkę fotela,to odklej i wyciągnij matę- będzie łatwiej szukać usterki (chyba że od razu widzisz przepalenie)- mata jest miejscami schowana w rowkach gąbki, co znacznie utrudnia dokładne sprawdzenie.
Rozbierałem jedne zwykłe fotele i mata była prostokątna- tylko na siedzisko i oparcie- wszystko oryginał. Nie wiem od czego to zależy, że jedne (jak piszesz) mają, a inne - nie mają boczków.
Musialbys dowiedziec sie od sprzedawcy , ile przewodow wychodzi z maty z termostatem. Ja zawsze jak montuje kupuje oryginalne maty uzywane z audi, WV, BMW.
witam odgrzeje temat posiadam fotele Recaro w moim Leonie Cupra 4 (link) niestety od samego początku nie działa podgrzewanie siedzeń sprawdziłem przełączniki prąd dochodzi do samej maty wiec doszedłem do wniosku ze maty musza być spalone. mam pytanie może mi ktos z Was przesłać nr części mat które pasują do tych siedzeń sa dwie czy jedna na siedzisko oraz z jakich aut będą pasować dane maty Może ktos ma namiary do firmy ktora sprzedaje dobre zamienniki bo slyszalem ze w ASO ceny tych mat są straszne Z góry dzieki za pomoc http://img14.tablica.pl/images_tablicap ... rev002.jpg
Koledzy potrzebuje schemat elektryczny do grzanych foteli,oraz podpowiedź od ktorej strony zacząć zdejmowac plastik maskujący z tyłu fotela 1P aby go nie uszkodzic. Za pomoc odwdzięczę sie fotorelacją z montażu mat oraz demontażu tapicerki. Pozdrawiam
《♢==$==♢》
1) Daihatsu Charade Gtti 1.0 turbo - Było 2) Honda Prelude IV 2.2 V-tec - Była 3) Seat Leon Cupra R 1M- Był 4) Seat Leon Streetcopa 1P- Jest
Używane oryginalne maty będą w podobnej cenie (o ile uda się je w ogóle dostać ) a nigdy nie wiadomo jak długo będą działały Te uniwersalne wydają się dość dobrze wykonane, co myślicie?