Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przestał odpalac

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przestał odpalac

Postprzez Wox » 7 maja 2015, 19:56

Witam
Mam sporawy problem dopiero co kupiłem swoja cupre, przyjechałem nią na kołach 300 km bez żadnych problemów. Pierwsze co to wymiana oleju filtry oleju, powietrza i kabinowego i jeździłem w sumie więcej po mieście aż zaczęły się problemy a mianowicie często szarpał i nie chciał się za bardzo wkręcać na obroty ale bardzo rzadko stwierdziłem że musza być słabe świece i rzeczywiście świece nie były w jak najlepszym stanie wiec wymieniłem wszystkie i nie było problemów przez jakiś czas aż nagle przestał palić na 1 gar dokładnie na 4 ale rożnie to bywało czasami przez chwile nie palił a za chwile wskoczył.
A teraz dochodzę do sedna nie chciałem za bardzo jeździć autem jak nie zrobię tego ale wyskoczyło ze muszę do pracy nim jechać wieczorem pojechałem zatankować auto myślałem ze mogą być problemy z paliwem ( nie za bardzo ufam swojej stacji) wiec zatankowałem 98 dojechałem do domu, poszedłem spać rano wstaje chce jechać a tu lipa auto nie che odpalić. Teraz mecze się i nie mogę dojść co jest nie tak, sprawdzone wszystkie cewki świece przekładałem stare i nowe i nic nie pomaga świece sa suche jak by paliwa nie dostawały, iskra jest, wężyk ściągnąłem z powrotu i benzyna leciała dosyć ładnym strumieniem, podłączony pod komputer zero błędów dodam ze jest instalacja gazowa na której nie chodzi nie wiem czemu do tego jeszcze nie doszedłem ale tu już dam go do gazoli. Może ktoś miał podobnie. Proszę o pomoc
Wox
Stella
Stella

Auto: Leon Cupra 1M
Silnik: AMK 1.8

Reklama

Re: Przestał odpalac

Postprzez mrrpepito » 14 maja 2015, 13:39

Ja w 1.8 125KM mam cos podobnego. Tylko u mnie jak się zagrzeje to nie odpala. Dopiero gdy ostygnie ladnie pali. Dowiadywałem sie troszkę i jedni mówili ze czujnik temperatury, ale to wymieniłem i objaw nie ustał. U mnie jak się zagrzeje i kręcę rozrusznikiem to nie ma iskry i nie dochodzi paliwo. Z tego co wiem to możliwe ze czujnik obrotów silnika g28. Jak on walnie samochód stoi na amen. U mnie jest tak iż jak się rozgrzeje czujnik odcina. Możesz to sobie jeszcze sprawdzić ze ci się zawiesza on. Koszt takiego czujnika firmy Bosch to 150 zl. Troszkę innej firmy Kw czy jakos tak 110.
mrrpepito
Stella
Stella

Auto: Seat
Silnik: CJSA 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna