Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez 8rafal4 » 30 maja 2015, 20:37
witajcie!!
problem jest ze wskazik zatrzymuje sie na cwiartce i dalej juz nie zchodzi a do full dojdzie.rozebralem pompe ta druga pompe poruszalem plywakiem i pokazywal mi od cwiartki do przed o przed ostatniej kreski na wskazniku.czy tak powinno byc?wyjolem nie bylo przetarc czy rys przeczyscilem delikatnie.chcialem rozebrac ta glowna pompe i sprawdzic jak pokazuje drugi plywak i problem sie pojawil jak podpiete sa weze od paliwa do pompy to nie noglem podniesc pompy bo weze na styk sa.chcialem sprawdzic nie rozlanczajac tych przewodow wszystki bo spinek takich nie mialem.wydaje mi sie ze zaczelo oszukiwac jaj byl wymieniana sama pompa paliwa na oryg VDO .czy oba plywaki powinny pokazywac od 0 do full??jakies rady jak to ogarnac?
pozdrawiam!!
-
8rafal4
- Stella +

-
- Auto: leon
- Silnik: ARY 1.8
przez tivee » 30 maja 2015, 21:36
Zrob vagiem test zegarow i zobacz jak zachowa sie wskazowka powinna pojsc na full czego co pamietam.
-
tivee
- Stella

-
przez 8rafal4 » 12 czerwca 2015, 15:53
witam!!
zrobiłem test wszystko działa na teście tak jak ma być.czyli cos z pompa ta główną chyba tylko cos.miałem wymieniana sama pompe na oryg VDO zle zamontowana czy co może byc bo po wymianie złe pokazuje.
pozdro
-
8rafal4
- Stella +

-
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna