Chce wymienić przednią sprężynę razem z amortyzatorem. Tematów w internecie jest pełno ale nie ma jednego sposobu tylko każdy w inny sposób to robi. Czy sposób prezentowany na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=yubXke-QpV8 jest dobry?
Odkręciłem górę, łącznik stabilizatora i tą śrube co trzyma amortyzator od dołu. Muszę teraz wyjąć amorek z tego gniazda i tutaj mam problem bo bardzo mocno siedzi. Należy uderzać młotkiem aż w końcu puści? Nie opiera się czasem to już na wahaczu i nie trzeba czegoś wcześniej zrobić jezcze? Trzeba już przed wyjęciem zgiąć sprężynę ściągaczami?
Na tamtym filmiku tuż przed wyjęciem amortyzatora z tego gniazda wkłada jakiś klucz. Konieczne to jest?
Przy okazji wymieniając sprężynę i amortyzator oprócz łożyska i poduszki warto coś jeszcze wymienić?
-- 11 lipca 2015, 23:05 --
Zrobiłem już jedną stronę więc gdyby komuś to było potrzebne to nie trzeba przy wybijaniu ściskać sprężyny ściągaczami. Bardzo ciężko wybić gdy amortyzator jest całkowice rozciągnięty i gdy jest mocno zapieczone. Mi udało się to zrobić podnosząc wahacz od spodu lewarkiem tak żeby spręzyna trochę się zgieła a potem podstawiłem pod amortyzator grubą deskę i wyjąłem lewarek. Później lewarkiem opartym o zwrotnicę i amorek rozpierałem aż puściło i zaczęło wychodzić. Przy wkładaniu musiałem trochę podnieść od spodu lewarkiem a potem popchnąć dół amorka w stronę auta żeby wskoczył i tak po kawałku.