Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
spec napisał(a):Podejdź z zewnątrz do drzwi mocno je dociśnij w miejscu zamka do samochodu i ciągnij za klamkę.
rutek-wat napisał(a):untaztood, chyba nigdy tego nie robiłeś skoro tak piszesz, na klamce wewnętrznej nie masz żadnej możliwości regulacji. To właśnie linka która jest wyprowadzona z drugiej strony zamka dla klamki zewnętrznej ma możliwość regulacji. Przez wstępne zbyt duże "napięcie" linki możesz doprowadzić do sytuacji w której drzwi nie daje się otworzyć od środka a z zewnątrz możliwości ruchu wtedy też są znacznie ograniczone.
Więc jeszcze raz to napiszę- wereguluj linkę przy klamce
nie pisałeś o regulacji ale pisałeś o tym że to ona ma wpływ - a skoro klamka wewnętrzna jest połączona z zamkiem za pomocą cięgna (a nie linki jak to wyżej napisałeś) to w jaki sposób może ona wpływać na napięcie / nieprawidłową pracę samego zamkauntaztood napisał(a):Jak dla mnie to jednak źle jest podpięta wewnętrzna klamka. Takie wtedy daje efekty.
Polecam Ci zdjąć rączkę, odkręcić dwie śrubki i pociągnąć cały boczek do siebie. Przez uchyloną szybę postaraj się odczepić wewnętrzną klamkę od linki.
spec napisał(a):Od wewnątrz i zewnątrz jest linka do klamki. Zewnętrzna ma regulacje, wewnętrzna jedno miejsce położenia. Wykonanie zamka raczej uniemożliwia złe założenie wewnętrznej linki. Zewnętrzną można przez pomyłkę sobie źle naciągnąć i zrobić przez to kuku.
Tak jak było tu pisane trzeba postarać się ją zdjąć z klamki i wtedy otwierać.
tom@s napisał(a):Drzwi udalo mi sie otowrzyc... nawet nie pytajcie ile bylo przy tym
ale coz okazalo sie ze elektro magnes sie wykonczyl i musialem wymienic na nowy sprawny, na Oryginal mnie stac nie bylo bo podobno ponad 500zl
- zgroza. Zamiennik kosztuje 50-70zl ale to Chinolszczyzna - nie polecam. Kupilem uzywany oryginal. Teraz juz wszystko dziala - mam nadzieje ze troche podziala. Ale jest inna sprawa. Otoz mam w module komfortu uaktywniona funkcje ze po 15km/h automatem blkouja sie drzwi. I teraz jak przekrocze ta predkosc to blokuja sie wszystkie oprocz tych jednych. Po ok. sekundzie od zablokowania 3 i klapy rygluja sie te z wymienionym zamkiem. Czasem tez zdarzy sie taki myk, ze jak jade i sie zatrzymam to zamek zadziala samoczynnie jak rusze rowniez ale to nie zawsze. Macie na to jakis pomysl. Moze musze cos na VAGu zrobic
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości