Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

slawek16-1988 napisał(a):Dzwoniłem przed chwilą do serwisu i tak, wada fabryczna to nie jest bo nic nie jest im wiadome od producenta o takiej usterce. Jak mi powiedział gościu,stawiam na łożysko oporowe ale auto trzeba przywieść skrzynie zrzucić ewentualnie rozkręcić i weryfikacja, sama taka robocizna ponad 1000zł:p Narazie trzeba jezdzic tak i się zobaczy jak dalej będzie.

pitron napisał(a):skrzynia MW6

ggregorii napisał(a):ja tez mam te bolączkę choć jeszcze w trybie cichutkiego brzęczenia

mklukasz napisał(a):U mnie objawy padniętego łożyska były że na 5 biegu było słychać jakby jakaś owiewka luzem latała pod wpływem wiatru pod autem.. później odgłos zmieniał się już bardziej w terkotanie, a dodatkowo prze skręcie tylko w prawo jakiś szum. Terkotanie było słychać tylko podczas przyśpieszania, a już przed samą wymianą także na hamowaniu silnikiem.. mechanik podejrzewał mechanizm różnicowy.. skończyło się na łożyskach.. koszt 1000zł z robocizną i częściami i olejem.

artur_r0 napisał(a):Żadnych z powyższych objawów co prawda nie mam, natomiast od czasu do czasu pojawia się u mnie szum przy skręcie w prawo. Słychać go tylko przy niskich prędkościach i to nie zawsze. To może w ogóle mieć związek ze skrzynią? Moim zdaniem to coś bardziej od wspomagania albo układu kierowniczego.

ggregorii napisał(a):artur_r0 napisał(a):Żadnych z powyższych objawów co prawda nie mam, natomiast od czasu do czasu pojawia się u mnie szum przy skręcie w prawo. Słychać go tylko przy niskich prędkościach i to nie zawsze. To może w ogóle mieć związek ze skrzynią? Moim zdaniem to coś bardziej od wspomagania albo układu kierowniczego.
Powiem ci że ja mam brzęk przy skręcaniu bodajże ez w prawo i być może to też wina tego łożyska bo myślałem że to może motor od wspomagania lecz teraz może to faktycznie jakieś łożysko w skrzyni. Trzeba to jeszcze dobadać

ggregorii napisał(a):Ja proponuje zajrzeć na forum Skody i zapytać z tego powodu iż tych aut jest sporo więcej nisz seacików w Pl. Np Octavia 2 miała tez silnik 1.6 8v i jest cięższa . Ciekawe jak tam skrzynie się sprawują.

artur_r0 napisał(a):Mechanik powiedział mi, że problem ze skrzynią dotyczył głownie wcześniejszych roczników (niż 2007), ale jak widać na forum to raczej nie miał racji...

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości