Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przepływka i vag, coś innego.

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przepływka i vag, coś innego.

Postprzez webkolo » 22 lipca 2015, 17:37

Witajcie!

Niedawno gdy wszystko było ok, będąc w VAGu, blok silnika i grupy 03, 08 odczyty pokazywały mi się normalnie jak powinny.
Jakiś czas temu gdy chciałem sprawdzić i zrobić logi diagnostyczne, zostały TYLKO obroty!
MAF i EGR wskazują "N/A" (not available) i tu jest moje pytanie dlaczego?

P.S
Po 2 miesiącach czyli teraz chciałem zrobić logi, bo załączył mi się notlauf przy 3500 obrotach, zostawił mi on błąd przepływki "17553 - Mass Air Flow Sensor (G70): Short to Plus", poczytałem trochę i wyciągnąłem ją by delikatnie przeczyścić patyczkiem do uszu nasączonym acetonem. Po tym zabiegu, przepływka chyba nie żyje i zostawia błąd "16485 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal". Zamówiłem już drugą, będzie w poniedziałek. Nie wiem czy przepływka ma coś wspólnego z brakiem odczytu MAF i EGR, mam nadzieję że mnie nakierujecie dalej, lub czy nowa przepływka ten problem rozwiąże?

Pozdrawiam.

-- 22 lipca 2015, 17:37 --

Ehh, mój byk. VCDS pokazuję N/A.... VAG działa prawidłowo. Logi zrobione, mój błąd nie zauważyłem. Sorki za zamieszanie. Przepływka przyjdzie i notlauf zniknie. Temat do zamkniecia :)
Seat Leon I Stella 1.9 TDI ASV 110km 2002
Obrazek
webkolo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel