KrukersRadek napisał(a):Czym jest ten oplot w przwodach hamulcowych? I poco GO sie stosuje?
Poczytaj...
http://autokult.pl/12667,ekstremalne-hamowanie-przewody-hamulcowe-w-stalowym-oplocieKrukersRadek napisał(a):Jak się przekodowuj pompę, kto to może zrobić?
Robi się to poprzez vaga. Nie wydaje mi się żeby to było aż takie ważne w Twoim przypadku zmiany z 312 na 323 Brembo.
KrukersRadek napisał(a):Odnośnie jeszcze tyłu czy w CUPRACH były jakieś inne specjalne wielotłoczkowe zaciski na tył?
Wychodziło tylko 256mm w Cuprze. Nie było nic lepszego i generalnie to wystarczy - chyba że ktoś użytkuje auto w ekstremalnych warunkach.
KrukersRadek napisał(a):I jeszcze pytanko! Czy zmiana na większe z przodu normalnie bedzie współgrać z tyłem podczas hamowania? Czy zwiekszając tarcze na przodzie trzeba też nieco i z tyłu zwiekszyć?
Wszystko będzie działać tak jak powinno. Nie musisz tykać tyłu.
KrukersRadek napisał(a):przy drugim lub trzecim mocnym hamowaniu z 200km/h, (Pedał robi się twardy, a samo hamowanie dużo wolniejsze)
Tak jak Ci pisałem wcześniej, warto pomyśleć czy wszystko u Ciebie bangla jak należy.
Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli Twój cały układ hamulcowy byłby w 100% sprawny, wszystko chodziłoby tak jak powinno, do tego miałbyś porządne klocki i tarcze to zestaw 312mm na przodzie oraz 256mm na tyle wystarczyłoby Tobie do jazdy ulicznej.
Piszesz że pedał robi się twardy przy drugim wciśnieciu hamulca...hmmm...
A powiedz mi jak wygląda odczucie siły wspomagania hamulca gdy wciskasz pedał? (mocno musisz wcisnąć żeby zaczęło hamować czy musisz porządnie przypierdzielić w pedał żeby zacząć wyhamowywać prędkość?)
Widzisz...poszukałbym tutaj problemu gdzieś w mechanice, jeżeli jednak wszystko byłoby git - pokusiłbym się nad zmianą tarcz i klocków, zmianą płynu hamulcowego który jest tutaj podstawą do działania.
Co do zestawu tarcz i klocków zerknij na obszerny temat
http://www.leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=3658&p=611232&hilit=jakie+klocki#p611232Ja ze swojej strony polecam gładkie tarcze - żadnych niepotrzebnych udziwnień do tego typu auta.
Nacinane ATE PD to tylko wygląd - nie dadzą Ci żadnego lepszego hamowania, a tylko będą ścinać klocek i przy tym będziesz słyszał hałas.