Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zerwany mechanizm od drążka??

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zerwany mechanizm od drążka??

Postprzez gre300187 » 21 listopada 2015, 16:24

Witam wszystkich

Mam taki oto problem. Moja siostrzenica ma bardzo dużo siły i na zgaszonym już silniku zaczęła bardzo mocno poruszać drążkiem w tył i w przód.
Po tym zabiegu nie można wrzucić żadnego biegu a sam drążek jest luźny i lata we wszystkie strony. Moje pytanie czy coś się urwało? Czy linka?
Od czego zacząć poszukiwania? Zdjąłem już całą osłonę tunelu wraz z mieszkiem i gałką ale nic tam niepokojącego nie widać. W silniku gdy ręcznie przełączam biegi wybierakiem wydają się przeskakiwać normalnie.
Bardzo proszę o pomoc
gre300187
Stella
Stella

Auto: Seat Leon asv
Silnik: TDI pompa VP

Reklama

Re: Zerwany mechanizm od drążka??

Postprzez bledow » 21 listopada 2015, 16:40

Zobacz przy wybieraku na skrzyni czy linka się nie wypieła z plastikowego uchwytu
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
bledow
TopSport
TopSport

Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Zerwany mechanizm od drążka??

Postprzez gre300187 » 22 listopada 2015, 15:40

linki wydaję się całe i jak ręcznie przekładam wybierak to dźwignia czasami zmienia położenia

-- 22 listopada 2015, 16:40 --

No więc dziś przyjrzałem się dokładniej problemowi i nie działają żadne biegi do przodu. Działa tylko dwójka i czwórka. Gdy przełączę wybierakiem bieg na jedynkę albo trójkę to da się wysprzęglić na luz lewarkiem ale już potem drążek swobodnie lata do przodu. Czy możliwe że zerwała się jedna z linek??
gre300187
Stella
Stella

Auto: Seat Leon asv
Silnik: TDI pompa VP

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne