Mam 1.8T 180KM 4x4 i z tyłu zauważyłem, że moście leci olej na tym tzw. haldexie Jak temu zapobiec? Jeden mi mówi uszczelnić, drugi wymienić cały haldex, trzeci wymienić olej/filtr
to bym musiał wjechać na podnośnik postaram się jutro
jeszcze mam jedno pytanie
w tłumiku końcowy w środku - coś w nim się urwało i strasznie hałasuje, mechanik powiedział że z tym nic nie zrobię i szukać nowego, to prawda? Nie idze tego pospawać w środku?
Dzięki ... Ale nie ma na całym internecie koncowego do 1.8t... czy od innej marki np. Audi/vw bedzie pasowac? Podacie linki? Bede niezmiernie wdzieczny
Mam pytanie. Na forum user wystawil taki koncowy i moje pytanie brzmi 1. Bedzie pasowac? Mimo ze u mnie tlumik koncowy lezy poprzecznie a ten idzie wzdluz? 2. Buczy mocno? Robie duzo tras dlugich i nie chce ogluchnac.
Jest taki tłumik w Radomiu mogę jutro podjechać i zapytać ile bd cierpieć za to plus koszt wysyłki. Pochodzi z Audi S3... Odnośnie Haldexa jeśli kapie ze środka to idzie uszczelnić.
Tak,tylko zdjęcie jest słabej jakości i nie jestem pewien czy już ten wydech jest pod męczony życiem czy ktoś go naprawiał na łączeniu rury i tylnej puchy. Jak masz niedaleko możesz podjechać i sprawdzić.