Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie otwierające się drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie otwierające się drzwi

Postprzez iPastaa » 21 stycznia 2016, 18:19

Witam forumowiczów.
Ostatnio coś moja centralka odmówiła posłuszeństwa, a dokładnie chodzi o te, że gdy otwieram auto z pilota to nie otwierają mi się wszystkie drzwi po za drzwiami kierowcy. Oczywiście wiem że należy przycisnąć dwa razy przycisk aby się otworzyły wszystkie drzwi, ale czy przycisnę raz czy dwa a nawet pięć razy i tak zostają tylko otwarte drzwi kierowcy. Jeżeli chodzi o zamykanie to się wszystkie drzwi zamykają.
Kiedy auto jest zamknięte i otwierając auto poprzez wsadzenie kluczyka w zamek, i przekręcenie raz w lewo drzwi się normalnie otworzą od strony kierowcy, a gdy dwa razy przekręcę to normalnie się otwierają wszystkie drzwi tak jak to zawsze było.
Dodam to że auto nie było odpalane przez 2 dni i po tym czasie gdy go rano zapalałem to chwilę go musiałem kręcić i podczas odpalania zamknęły się wszystkie drzwi i otworzyły.
Kluczyk też nie jest oryginalny, dorabiałem go jakiś rok temu i przez ten czas wszystko normalnie działało. Wina może być w kluczyku i się mógł jakoś rozkodować czy coś głębiej może tkwić?
iPastaa
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: Nie otwierające się drzwi

Postprzez krzychcool » 22 stycznia 2016, 15:23

W swoim leonie podmieniałem centralkę (pilot nie działał). Elektryk powiedział, że nawet nie dałoby rady otworzyć drzwi kierowcy z kluczyka, tylko poprzez klasyczne otworzenie zamka. Winą był walnięty mechanizm zamkowy. Zalecam sprawdzić wszystkie, najlepiej jakiemuś fachowcowi.
krzychcool
Stella
Stella

Silnik: AUQ 1.8

Re: Nie otwierające się drzwi

Postprzez iPastaa » 22 stycznia 2016, 23:49

Okej, dzięki :) Jeśli się nic nie zmieni to zostawię go mechanikowi żeby się tym zajął
iPastaa
Stella
Stella

Silnik: benzyna 1.6 16V

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne