Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Strzały z tłumika, seat 1.8T + lpg

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Strzały z tłumika, seat 1.8T + lpg

Postprzez godynhe » 11 marca 2016, 17:32

Hejo, nie wiem czy to normalne czy nie więc postanawiam zapytać fachowców ;)
A więc, przy większym dodaniu gazu i zmianie biegu słychać strzał z tłumika niby fajne niby nie... ALe czy to normalne? Dodam że nie mam kata, mam zwykłą rurkę wspawaną. Kolega to samo miał, tylko on to miał że nawet jak powoli jechał to mu strzelał (potrafił strzelac co bieg, czyli od 1 do 5 PRZY WOLNEJ JEŹDZIE) przez co potem się okazało że turbina mu się rozstrzaskała i o to się martwie. Coś z mieszanko nie tak? za dużo powietrza ?
godynhe
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Strzały z tłumika, seat 1.8T + lpg

Postprzez MISQ » 13 marca 2016, 19:52

Wydech musi byc odpowiednio obliczony, wyciecie kata nie zawsze wychodzi na plus. Skoro juz masz wyciety to pasuje jechac na program i ustawic parametry. U mnie po wycieciu kata zaswirowała jedna sonda co skutkowało strzały/ nawet ogien z rury.
Na dłuzsza mete bedzie to uciazliwe i moze jednak zaszkodzic silnikowi . Ogolnie jest zbyt bogata mieszanka 8)
Rzezby- customy to Ja :D
MISQ
Stella +
Stella +

Auto: leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez godynhe » 13 marca 2016, 21:56

Ja tego nie robiłem,wiem nawet nie wiem czy było coś robione :/

-- 13 marca 2016, 21:56 --

I co zrobić żeby ta mieszanka nie była bogata?
godynhe
Stella +
Stella +

Postprzez hornet15re1 » 13 marca 2016, 22:01

MISQ napisał(a):Wydech musi byc odpowiednio obliczony, wyciecie kata nie zawsze wychodzi na plus. Skoro juz masz wyciety to pasuje jechac na program i ustawic parametry. U mnie po wycieciu kata zaswirowała jedna sonda co skutkowało strzały/ nawet ogien z rury.
Na dłuzsza mete bedzie to uciazliwe i moze jednak zaszkodzic silnikowi . Ogolnie jest zbyt bogata mieszanka 8)

Zgadza sie tylko ze w Twoim przypadku mowa o silniku wolnossącym w którym takie przeróbki kończą sie problemami i ubytkiem mocy,co innego w silniku turbo,tam im wydech luźniejszy tym lepiej,a strzelanie w wydech nie ma z tym związku,chyba ze pada pierwsza sonda,ale ja bym obstawiał instalacje LPG lub problem z zaworami w głowicy,ale pierwsze co to strojenie LPG i test szczelności i stanu wtryskiwaczy LPG
Jeżdżę na LPG...i jestem z tego dumny!!!
AUQ 1.8 20VT+DOWNPIPE+TIP+FMIC+WIRUS 1,2bar
hornet15re1
Sport
Sport

Auto: Leon 1.8 TS
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez godynhe » 14 marca 2016, 06:15

Byłem na regulacji 2 TYG temu, jedyny problem to były zamienione 2 z 3 wtryskiem, tak to nic nie pokazało.

-- 14 marca 2016, 06:15 --

Poza tym mam 1 sondę,bo mam silnik od audi a3 1.8T, a tam jest tylko 1 sonda
godynhe
Stella +
Stella +

Postprzez MISQ » 14 marca 2016, 06:31

strzał sie bierze w wiekszosc z kiepskiego spalania , zbyt bogata mieszkanka . jak sonda pokazuje bo podejzewam ze ona daje ujemne wartosci i stad strzał :-D w poprzednim oplu miałem strzał przy zmianie biegu + hamowanie silnikiem z wysokich obrotów to seria strzałów :x
Rzezby- customy to Ja :D
MISQ
Stella +
Stella +

Auto: leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez godynhe » 14 marca 2016, 18:51

MISQ napisał(a):strzał sie bierze w wiekszosc z kiepskiego spalania , zbyt bogata mieszkanka . jak sonda pokazuje bo podejzewam ze ona daje ujemne wartosci i stad strzał :-D w poprzednim oplu miałem strzał przy zmianie biegu + hamowanie silnikiem z wysokich obrotów to seria strzałów :x

i co ja mam z tym zrobić? XD
godynhe
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna