Mam do was pytanie, a mianowicie. Czasem zdarzy mi się, że jak jadę autem szybko lub wolniej i wrzucę bieg na luz t obroty spadną do 1,5tys potem trzymają się tak przez kilka sekund potem znowu spadną lekko do 1,2tys też chwile tak będą stać i dopiero finalnie spadną do tych 800obr.
Czasami się też tak zdarzy, ale to już rzadko, że obroty spadną do jałowych potem podskoczą do 1,5tys i znowu spadną i znowu podskoczą i tak kilka razy. Dzieje się tak tylko po wrzucniu na luz jak auto normalnie jedzie.
I jeszcze też jest taki problem że jak np. gwałtownie przyspieszę na jedynce i nagle zahamuję ze sprzęgłem do zera to obroty staną na 2tys i tak stoją przez 5-10sekund zanim spadną do jałowych 800obr.
Ogólnie to po podłączeniu pod komputer wykryło błąd silnika jeden związany z Odmą. I teraz moje pytanie, czy jak wymienię zawór pcv (odma) 06F 129 101 N , to rozwiaże to ten problem. Czy przyczyną tych wahań obrotów moze być coś innego. Bo ogólnie nie czuć żeby autu brakowało mocy, albo żeby coś przerywało, nic z tych rzeczy mu nie dolega.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie