Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bzyk83 napisał(a):Czy w TopSporcie podnośniki szyb są przystosowane do składanych lusterek? Bo jedni piszą że są, inni że nie.
_carlos- napisał(a):To może padać moduł komfortu.
Podepnij się pod komputer i sprawdź błędy.
_carlos- napisał(a):a mogą się pokazywać różne anomalie.
Dompaw napisał(a):Cześć.
Mam problem z elektrycznie składanymi lusterkami. Ostatnio złożyłem je na parkingu i jak po kilku godzinach wróciłem do samochodu to niestety nie udało mi się ich już rozłożyć. Zajechałem tak do garażu i rozłożyłem je na krótko więc silniczki są sprawne. Po takim rozłożeniu mogę je ponownie złożyć za pomocą dżojstika, jednak rozkładanie jest martwe.
Chciałem znaleźć przyczynę ale nie bardzo wiem na których pinach i kiedy mają się pojawiać sygnały sterujące lusterkami. Czy mógłby mi ktoś rozpisać jak przebiega sygnał, po których pinach, od dżojstika przez moduł szyb do samych lusterek? Lusterka elektryczne, grzane, składane.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
kurex napisał(a):_carlos- napisał(a):To może padać moduł komfortu.
Podepnij się pod komputer i sprawdź błędy.
Dziwny temat, błędów modułu żadnych nie było, jedynie tylni zamek - ale to wiem że jest uszkodzony.
Zrobiło się trochę cieplej, czy też nie chodzi o temperaturę - nie wiem, ale lusterka zaczęły ponownie działać we wszystkich płaszczyznach, tak same od siebie jeśli mam być szczery; o co tu może chodzić ?, bo jeżeli przyjdzie zima i znowu to padnie to nie będzie zbyt ciekawie...
Bonus napisał(a):Dompaw napisał(a):Cześć.
Mam problem z elektrycznie składanymi lusterkami. Ostatnio złożyłem je na parkingu i jak po kilku godzinach wróciłem do samochodu to niestety nie udało mi się ich już rozłożyć. Zajechałem tak do garażu i rozłożyłem je na krótko więc silniczki są sprawne. Po takim rozłożeniu mogę je ponownie złożyć za pomocą dżojstika, jednak rozkładanie jest martwe.
Chciałem znaleźć przyczynę ale nie bardzo wiem na których pinach i kiedy mają się pojawiać sygnały sterujące lusterkami. Czy mógłby mi ktoś rozpisać jak przebiega sygnał, po których pinach, od dżojstika przez moduł szyb do samych lusterek? Lusterka elektryczne, grzane, składane.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
zniszczona bieżnia mechanicznie szczególnie jeżeli słychać jakieś odgłosy, może być też stycznik który np zwarty lub rozwarty po wykonaniu ruchu zamknięcia już nie rozkłada bo w zamknięciu wykrywa się jako otwarte
Deacon napisał(a):Chce wymienić lusterka na elektryczne NIE składane. Składanych nie chce
Deacon napisał(a):W którym poruszany jest temat takich i takichInnego nie znalazłem.
_carlos- napisał(a):A dlaczego nie będą działać?
Leon_TS_ARL napisał(a):Do tego może mrugać dioda od alarmu. Sprawdzane.
Leon_TS_ARL napisał(a):_carlos- napisał(a):A dlaczego nie będą działać?
Szybę opuszczał. Ale lusterek nie składał.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości