Pacjent: 1.8t 180km
Jest to strasznie trudne dla mnie do opisania więc prosze wbaczyć skomplikowanie przekazu.
Objawów jest kilka ale wydaje mi sie że źródło jest to samo.
Nie wiem czy ma to znaczenie więc może od tego zaczne - puszczając sprzęgło obojetnie czy na biegu czy nie również nie ma znaczenia który bieg czy ilość obrotów słychać uderzenie jakby metalu o metal które jest tak głośne że słychać je niemal zawsze i za każym razem kiedy je puszczam.
Co więcej jeżeli dynamicznie rusze powiedzmy na pół gazu i będę tą dynamike chciał kontynuować na 2 biegu to po zmianie puszczając sprzęgło (i teraz dwie wersje zależnie od tego co zrobie):
1.przytrzymam je lekko wcisnięte to czuć w pedale sprzęgła jak coś się odbija dość konkretnie jakby obracało się w przód i w tył i tak dalej (nazywam to sobie wytłumianiem tego objawu bo można w ten sposób wyłapać wszystkie te uderzenia na sprzęgło tak że pasażer nie odnotuje żadnego drgnięcia)
2.puszczę zbytnio się nie przejmujac problemem to zamiast sprzęgo przyjąć tych odbić o których mowa wyżej rzuca całym autem w przód i w tył
Następnie trzymając ręką lewarek a robie to tylko na potrzeby diagnozy czuć przy dodaniu gazu jak nim szarpie (bo ciągnie to mało powiedziane).
Najgorzej kiedy trzeba jechać na jednym biegu np. przez miasto dodając i puszczając gaz nie jestem w stanie tego wytłumić sprzęgłem więc tak jak mówiłem szarpie całym autem
Przeguby prosze zostawić w spokoju - to nie one.
Uprzejmie proszę o pomoc.
-- 30 października 2016, 11:41 --
Nikt nie ma pomysłu? Chociaż rzucić hasłem żeby wiedział co sprawdzić...