Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
DanJ93 napisał(a):Ile km robisz rocznie? Jakie są to odcinki?
Pamiętaj, że gaz to też wydatki, choć większość osób zakłada gaz i na tym się kończy.
Szczerze w 1.6 SN (AKL) 8V jest dobry do gazu, o ile sprawny, a stary ten motor z nie do końca szczelnym i sprawnym dolotem kaprysi poważnie z gazem. Wiem z doświadczenia przed montażem trzeba dolot doprowadzić do stanu sprawności (uszczelnić bardzo wiele rzeczy) bo LPG będzie ciężko ustawić i potem ciężko z nim żyć (będzie jeździł gorzej niż 75KM AEE a LPG palił tyle co 1.8T). To wiem z własnego przykładu dolot jest bolączką tego silnika, bolączką jest fabrycznie niski stopień sprężania czyli jak silnik się trochę zużyje to osiągi spadają mu bardziej zauważalnie.marcin7x5 napisał(a):Idealny silnik do lpg to 1,6 8v. Te 16v też go znoszą ale lubią mieć problem z podpalonymi zaworami wydechowymi z biegiem km na lpg.
Kit_Car napisał(a):A jaki reduktor i wtryski? Też BRC? Bo robią niektórzy tak że super hiper instalacja BRC czy STAG, a tych firm jest tylko centralka, reszta najtańsza. Mi jakiś gość chciał Alaskę wepchnąć, a jak poczytałem o tym reduktrze to miewa problemy żeby obrobić 1.4 16V np. w Megane czy Civicu.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość