Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mazur70 napisał(a):może od Boscha
Szymko napisał(a):Jakie masz te wycieraczki ALCA? Od strony kierowcy 53cm a pasażera 48cm?
Szymko, nie posiadam Leona tylko Toledo jak widać w profiluSzymko napisał(a):Sorki źle Ciebie zrozumiałem. Myślałem, że używałeś wycieraczek ALCA w poprzednim samochodzie i teraz w Leonie
Może po prostu kupiłeś dedykowane do Leona czyli wygięte.
maniac5379 napisał(a):Witam. A ja mam takie pytanie czy u Was w leonie 1M lewa wycieraczka(strona kierowcy) odgina się do końca, unie maska nie pozwala odgiąć jej do końca?
romekkk napisał(a):Patrząc na cenę,sam sobie odpowiedz co do jakości tego ustrojstwa. Naprawa mechanizmu to max 2 godziny z wyciągnięciem i powtórnym montażem na aucie. Potrzebujesz tylko podstawowe klucze, imadło, smar i jakiś odrdzewiacz. Wg mnie nie warto się pierdzielić z tym badziewiem co podałeś w linku
marcin7x5 napisał(a):Tak do zwykłych. [...] Z tych heynerów jestem zadowolony bo trochę dostały już w kość podczas marznących mżawek.
Cwani napisał(a): bosch, valeo a moze cos innego??
marcin7x5 napisał(a):Tak do zwykłych. Ten sam producent co alca tylko obudowane. Założyłem w listopadzie przed zimą bo półrocze denso zaczęły piszczeć i zostawiać smugi więc postanowiłem że droższych niż 35 zł/szt już więcej nie kupię bo nie warto. Jak mam wymieniać co 6-8 m-cy jakie by nie były to po co przepłacać. Z tych heynerów jestem zadowolony bo trochę dostały już w kość podczas marznących mżawek.
Marecki-165 napisał(a):Ja używam Leon II pióra Visee Aquatec kosztują ok. 60zł. za komplet adaptery identyczne z oryginałem moim zdaniem są lepsze od valeo o boschu nie wspominam.
cristo napisał(a):Z tego co mi wiadomo to do grupy VAG tylko DENSO ma tzw. dopasowane wycieraczki, tj. nie odstającą od strony pasażera.
Wg katalogu do Leona I DM-553 (530mm) oraz DM-648 (480mm) - wycieraczka od pasażera jest tak jakby wygięta przez co nie odstaje. Nie mam na mysli wygięcia na które pozwalają zawiasy, a wygięcie tak jakby zamontował na aucie i za krawędzie pociągnął do góry szyby.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości