Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Modyfikacja BAM

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Modyfikacja BAM

Postprzez bdk94 » 13 czerwca 2017, 09:27

Witam, aktualnie setup prezentuje sie w następujący sposób Dp 3" środek bodajże 2,5 oraz końcowy 3 całe. Centralny cooler, sztywny dolot. Zamierzam włożyć hybrydę seryjnej turbiny czyli bodajże K03s oraz wtryski boscha 440. Czy lepiej stroić auto bardziej dołem czy lepiej środkiem i zeby dmuchało do końca? Auto bardziej wykorzystywane w trasach autostrady itp. Z góry dziękuje za odpowiedz! :)

-- 13 czerwca 2017, 10:25 --

I jeszcze jedno, czy seryjna pompa paliwa to udźwignie? W jaką orientacyjnie moc można celować?
bdk94
Stella
Stella

Auto: Seat Leon Cupra r 1M
Silnik: BAM 1.8

Reklama

Re: Modyfikacja BAM

Postprzez Fawor » 16 czerwca 2017, 09:30

BAM ma K04. Hybryda K04 moze w seryjnym bloku bardzo szybko pogiąć korby, jesli ktoś to wystroi na styl seryjnego K04...do seryjnej 023 starczą seryjne wtryski z nową pompą. Przeważnie wszystkie pompy w BAMach sa już dośc mocno zużyte i nieraz nawet nie obsługują serii. Ja znalazlem na to fajny sposób, kuknij w mój temat.

Stroić trzeba tak, zeby był odpowiedni dół i odpowiednia góra :) Jest tylko jeden, prawidłowy i bezpieczny sposób wystrojenia. Gorą tak czy siak seryjne 023 nie wydmucha więcej niż 27x - i musi być przy tym MEGA zdrowe.
Fawor
Sport
Sport

Auto: EjK9 i CupeR
Silnik: BAM 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna