Mam problem z leonem 1.8t (auq) + lpg. Samochód po trasie(gdy jest ciepły), po odczekaniu kilku minut gaśnie zaraz po odpaleniu oraz nie reaguje na pedał gazu. Czujnik temp wymieniony, mogę liczyć na jakieś sugestie
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marcin7x5 napisał(a):A czyściłeś przepustnice?
livaen napisał(a):Przepustnica wyczyszczona, czujnik sprawdzę na dniach i się odezwę. Dzięki za pomoc
-- 11 września 2017, 11:28 --
Czujnik wymieniony, zauważyłem jednak ze silnik dostaje lewe powietrze z pod pokrywy silnika - czy może to być przyczynąCzy może usterki szukać w instalacji gazowej
-- 11 września 2017, 13:47 --
z pod pokrywy silnika, ma sie rozumieć że wężyk jest przerwany w okolicach pokrywy i z tamtąd dostaje jak mniemam bardzo gorące powietrze
-- 18 września 2017, 18:49 --
Po zakreceniu butli z gazem i jeździe na samej benzynie problem nadal występuje, pozbyłem się również lewego powietrza. Zauważyłem jednak że jak auto sie zagrzeje to ubywa lekko płynu chłodniczego, wraca on po odkręceniu korka do poprawnej wartośći. Przy wyłączonej klimie nie pracuje żaden z wentylatorów, przynajniej kiedy wskazówka na tablicy pokazuje 90 stopni. Ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać usterki ? Czy ubywanie płynu jest normalne czy trzeba pomyśleć o wymianie korka ?
livaen napisał(a):Pompe sprawdziłem poprzez kilkakrotne przekręcenie zapłonu przed zapaleniem - za kazdym razem ją słychać
livaen napisał(a):zgasł na postoju, po czym nie dał się uruchomić aż lekko nie przestygł.
Spróbuj odpiąć ten czujnik (wpięty w kolektor) jak będą problemy z w/w sytuacją. Trzeba próbować, tak samo odpiąć przepływkę itp...livaen napisał(a):Zastanawia mnie dodatkowo czujnik temperatury powietrza dolotowego
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości