mczelny2401 napisał(a):Moim zdaniem wstaw nową złączkę lub poszukaj całej używki w dobrym stanie. Tej taniochy bym nie kupował bo zapewne nie będzie pasować i nie posiada katalizatora. Posiadałem 2 sztuki 1M i obydwie musiałem spawać zaraz za katalizatorem gdyż miały przedmuchy
Dzieki i tak zrobie ale dopiero w nastepny weekend

Po zabiegu dam znać

-- 6 listopada 2017, 10:23 --
Już po zabiegu - nowe złącze elastyczne wspawane, buczenie nieco ustało, jednak nie zniknęło całkowicie i teraz nie wiem, co dalej - czy szukać czy z wieszakami wszystko ok, czy może jeszcze gdzieś jest dziura, czy może jednak wymienić cały tłumik. Jeśli ktoś miał problem buczenia, podpowiecie w którym miejscu są punkty, którym trzeba się przyjrzeć? (w którym miejscu tłumik może wpadać w wibracje)
-- 27 listopada 2017, 15:55 --
niestety wciąż drażni mnie problem wydechu. Ta plecionka, którą mi wspawano, była dużo dłuższa od oryginalnej i do tego wydech po założeniu był mocno naprężony. Dorwałem oryginalny wydech z ASV z katalizatorem, jednak tam też ta plecionka była rozwalona. Niestety po wspawaniu nowej o prawidłowych wymiarach wydech z kolei nie jest spasowany jak trzeba. Rura z katalizatorem jest lekko przekręcona, mniej więcej o 0,5 cm. w stosunku do rury z plecionką. To z kolei powoduje, że jako takiego buczenia nie ma, ale z kolei na jałowym niemiłosiernie drży cała buda. Podczas spawania coś komuś musiało się przekręcić.
Nie chce mi się znów oddawać tej rury do rozcinania i spasowywania. Znalazłem na allegro rury z katalizatorami dedykowane już do seata (BOSAL i JMJ):
http://allegro.pl/katalizator-bosal-sea ... 42181.htmlhttp://allegro.pl/katalizator-volkswage ... 39857.htmlTen JMJ niby jest do ASZ, ale na innych stronach jest pokazywany jako zamiennik do w/w BOSALA.
Ma ktoś założone coś takiego u siebie? Jak to się spisuje. Na forach innych aut, niby to chwalą. No i BOSAL to już nie jest firma krzak. Wiem, że można próbować rozcinać to co mam i spasowywać, ale już nie mam nerwów do tego.