Drodzy Panie i Panowie Pacjent to Seat Leon 2 2.0TFSI 200KM 2007r po programie na 290KM , przy czym od razu uprzedzam że przez 2 msc było ok , auto działało prawidłowo,
Auto do nie dawna jeździło ok ale od jakiegoś czasu powyżej 6 tyś obr na obojętnie jakim biegu podczas przyspieszania przerywa jakby brakowało mu czegoś , coś nie domaga, nie da się płynnie jechać do odcinki , chodzi o uzyskanie pełnych obrotów bez przerywań. AFR okolice 11. Na początek podejrzewałem problemy z układem paliwa , może wtryski zapętlają może to może tamto , oraz myślałem że coś nie tak z turbo ale jest ok .Zrobione wszystkie niezbędne logi i pomiary , mnóstwo razy sprawdzane ..
Zrobiona pełna diagnostyka bo było kilka blędów ale nie pomogło . w ECU zero jakich kolwiek blędów na tą chwilę .
Wymieniono : Nowa przepustnica , nowy czujnik temp w dolocie , nowa Pompa paliwa w baku oryginalna , wyczyszczono pompę HPFP plus nowy oring i nowy popychacz INA , nowe świece , nowe cewki , nowa odma , wyczyszczono z nagaru, nowe turbo IHI Hybryda do 350KM , na starym K03 KKK też przerywało pow 6 tyś obr , wyłączona druga sonda O2 , nowa sona szerokopasmowa pierwsza oryginalna , usunięty kat ten drugi , zregenerowany rozrusznik, nowy olej i filtry , nowy filtr plaiwa z regulatorem , sprawzdzone wszystkie wężyki i połączenia z intercooler , nowy DV , nowy n75 ,itd itp
Auto nie ma problemu z zapłonem , nie ma missfire, logi ma ładne w miarę , nie ma jakiś nietypowych korekt , nie ma problemu z uzyskaniem nawet 120 barów na HPFP , czy 5,7 bara na LPFP , podejrzewam jakąś mechanikę
Mam nadzieję że to nie Wariator

Silnik pracuje równo i płynnie,tylko powyżej 6 tyś do 7 tyś szarpie jakby tracił i odzyskiwał paliwo , jakby dusiło i wracało , naprawdę cieżko mi to opisać .
Logi min, jakie zrobiłem to :
14 z 15 z 16
3 z 20
2 z 106 z 230
103 z 115 z 118
2 z 31 z 33
itp.
Dołączam film jak przerywa pow 6 tyś
Panowie i Panewki Help

Pozdrawiam