Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez vegaleon » 19 lutego 2018, 21:56
Przeczytałem ten wątek i inne + do tego podzwoniłem w różne miejsca. Ciągle mam mętlik w głowie.
Szukam sprzęgła na ok.600NM w Seat Leon 1.9TDI 15OKM ARL, którym da się jeździć w miarę komfortowo po mieście.
Czy najlepszą opcją jest kupienie docisku Sachs Performance na 530NM + obicie tarczy kevlarem? (podobno tarcza i koło zostają ori LUK)
To chyba powinno dać radę przenieś 580NM?
Ma ktoś coś takiego u siebie i ile to kosztowało?
Pozdrawiam
-
vegaleon
- Stella +

-
- Auto: Seat Leon
- Silnik: ARL 1.9
przez wesol » 20 lutego 2018, 11:58
Jakiś czas temu patrzałem to zestaw performance kosztował decyzji ponad 2000 zł. A jeszcze parę lat temu byłem w tune up to jakiś koleś czarnym leonidasem przyjechał na kontrolne hamowanie i rozmawiałem z nim to miał w arl założone sprzęgło performance. Na hamowni wyszło 193 konie a rok czy dwa wcześniej było 198 koni. Tyle że Rob mówił że ta różnica to może wynikać z innej hamowni bo pierwsze hamowanie było jeszcze przed pożarem u niego. Troszkę droga impreza ten zestaw. Poza tym chyba taniej wyjdzie przerobienie docisku seryjnego na podwójnej sprężynie.
Brak polskich znakow na klawiaturze.
-

wesol
- TopSport

-
- Auto: Bmw
- Silnik: CJXA 2.0
przez mistrzunio » 20 lutego 2018, 12:37
vegaleon, zapytaj Synka Szymańskiego Syncar spod Grodziska. Znajomy brał od niego sam docisk do audi a3 asz w ubiegłym roku, nie pamiętam dokładnie, ale płacił chyba ok. 1200-1300 zł.
-

mistrzunio
- Sport

-
- Region: łódzkie
- Auto: Audi
przez chlorek » 20 lutego 2018, 13:07
Temat zamykam. O sprzęgle zostało wszystko powiedziane i tylko powielają się informacje. Nic nowego się nie pojawi.
Zapraszam do lektury.
-
chlorek
- Sympatyk LeonClub
-
- Region: mazowieckie
- Auto: Focus ST-line MK3
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel