Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
grzybek napisał(a):witam
jestem tu nowy i przychodze z forum toyoty wiec prosze o wyrozumialosc jesli zakladam post nie w tym dziale co trzeba....
Wywalać i robić programgrzybek napisał(a):powiedzcie czy warto wywalic ten box i zalozyc jakis sensowny programik np u Mastersa?
(jestem w tym "zielony" wiec kazda rada sie przyda)
Wywal boxa i osiagniesz to co potrzebujesz.grzybek napisał(a):nie chodzi mi o "wyscigi ze swiatel" ale o dynamike jazdy... zeby autko sie lepiej zbieralo np przy wyprzedzaniu.....
To dostaniesz jako bonusgrzybek napisał(a):nie interesuje mnie rowniez poprawa V-max
Jeśli chcesz miec problemy z autem to zostaw - poszukaj na forum o boxach, generalnie zaden fachowiec nie poleci ci boxa ze względu na zasade działania tj. zwiekszenie ilosci paliwa bez zmian ilosci pow. co powoduje, wyższe temperatury w silniku, wiecej ciepła na tłokach, nadmierne kopcenie co najczesciej jest przyczyna zawieszania sie kierownic w turbinie a w dłuższym okresie wysranie samej sprezarki.grzybek napisał(a):czy da sie cos z tym zrobic? czy szkoda zachodu i pozostawic go na tym boxie?
Zrób zdjecie srodka to ci powiemy, bo nie było nigdzie nigdy zapisywane co to za wersja ale po felach i środku auta można dojść co jest co.i jeszcze jedno: skad mam wiedziec jaka mam wersje wyposazenia? gdzie to sie zczytuje?
grzybek napisał/a:
powiedzcie czy warto wywalic ten box i zalozyc jakis sensowny programik np u Mastersa?
(jestem w tym "zielony" wiec kazda rada sie przyda)
Wywalać i robić program
polecane firmy:
www.tdi-tuning.pl
www.diagtronik.pl
www.compsport.pl
www.unitronic.pl
Cytat:
i jeszcze jedno: skad mam wiedziec jaka mam wersje wyposazenia? gdzie to sie zczytuje?
Zrób zdjecie srodka to ci powiemy, bo nie było nigdzie nigdy zapisywane co to za wersja ale po felach i środku auta można dojść co jest co.
właśnie jeden z naszych klubowiczy jest na etapie takich zmian . w silniku TDI 90 trzeba wymienić wtryskiwacze na te ze 110 + soft u dobrego tunera
Wygląda mi to na wersję Signo...
grzybek napisał(a):czyli sa to mniej wiecej "porownywalne jakosciowo" firmy jesli dobrze rozumiem.....
PS ktos moze powiedziec jakie sa orientacyjne koszty programow? tak +-
auto (na fotach nie widac) ma 4 poduchy, tapicerka jest szara, webasto dostawiane....
a co do wersji wyglada na signo.. posiadasz webasto? czy chodzilo Ci o climatronica?
grzybek napisał(a):a co do wersji wyglada na signo.. posiadasz webasto? czy chodzilo Ci o climatronica?
climatronic swoja droga....
webasto tez jest (patrz po lewej stronie kierownicy przy wlaczniku swiatel)
grzybek napisał(a):a jakie byly jeszcze wersje po kolei? nie mowiac o top sport , cupra czy FR
no ladnie ladnie, pierwszy raz spotkalem sie z leonem z dolozonym Web..
Taką jak po zamontowaniu boxa wzgledem serii a nawet wiecej ze wzgledu na przeprowadzenie odpowienio wykresy Nm.grzybek napisał(a):ktory mi da do 280Nm to bedzie odczuwalne?
bo nie było nigdzie nigdy zapisywane co to za wersja
Gaspar napisał(a):Wygląda mi to na wersję Signo...
Jakosciowe te same firmy
cena to kolo 1500 zl (leonclub dla klubowiczy ma znizki)
Robal napisał(a): jest tez napis co to za wersja
grzybek napisał(a):Jakosciowe te same firmy
cena to kolo 1500 zl (leonclub dla klubowiczy ma znizki)
w kazdej z tych firm?
PS co moge zrobic zeby z nich skorzystac ?
grzybek, wstap do LCT dostaniesz karte klubowa i bedziesz mial znizki
grzybek napisał(a): unitronic. już sie umowilem na środe na programik....
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości