viewtopic.php?p=595798#p595798
niektórzy polecają zamianę kompletnych półosi stronami, ale ja wołałbym już zrobić ambitniejszą naprawę a nie półśrodek.
postanowiłem wymienić przeguby wewnętrzne półosi napędowych. mam w związku z tym kilka pytań:
1
z tego co pamiętam czy półoś trzeba odkręcać przy kole ? jeśli tak to co lepiej uczynić: odkręcić dwie śruby mocujące dół amortyzatora ze zwrotnicą czy jedną upierdliwą nakrętkę przegubu kulistego pomiędzy wahaczem a zwrotnicą ? jeśli nie ruszę 3 śrub mocujących przegub do wahacza nie będzie konieczna późniejsza regulacja geometrii ?
2
czy warto zamontować przeguby chińskiej firmy GSP ? podobno całkiem ok. macie jakieś doświadczenia ? ich cena to połowa Lobro i SKF. jeżdże spokojnie i na dodatek nie wiele.
3
warto wymienić jeden przegub ? jeśli tak, to któraś ze stron zużywa się szybciej ?
4
jakieś inne ważne wskazówki dla wymiany ? wiem, że dobrze jest dokręcić przeguby do flansz kluczem dynamometrycznym.
5
czy do wymiany uszczelniacza pozycja nr 11 z załączonego rysunku trzeba demontować skrzynię biegów ? bo przez flansze go nie przełożę

p.s.
coś nie mogę dodać załącznika ? dlaczego strona zwraca komunikat: "Nie można dodać kolejnego załącznika, 0 to maksimum."