-- 22 października 2018, 22:17 --
Ew.ktory z was ma fabrycznie przycisk MODE, potrzebuje opis dopasowan z BCM.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Eldar napisał(a):Drive mode jest to SWaP i nie da się normalnie zakodować.
biz0n napisał(a):W skrócie - nie uruchomisz bez aktywacji online przez ASO.
sheller80 napisał(a):ASO zabezpieczenie elementów
sheller80 napisał(a):A wiec Panowie pomożecie to jakos ogarnąć???
Szlachta napisał(a):Nie. To opcja zarezerwowana tylko dla FR i Cupra oraz XPerience,lecz poprawnie działa to tylko w mocniejszych wersjach silnikowych(1.8 TSI,2.0TDI i 2.0TSI)
Pozdrawiam
Szlachta napisał(a):No,że w silniczkach typu 1.2 czy 1.4 nie ma zmianu dzwieku silnika,nie ma usztywnienia hamulców (nawet jak masz DCC) i w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
sdss napisał(a):Szlachta napisał(a):No,że w silniczkach typu 1.2 czy 1.4 nie ma zmianu dzwieku silnika,nie ma usztywnienia hamulców (nawet jak masz DCC) i w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
Znaczy się bulgulator z głośników? Jak działają te sztywne hamulec, jak to się objawia? Pierwsze słyszę. Od kiedy to 2.0 tdi i 2.0tsi ma szperę?
Szlachta napisał(a):Ma szperę. Wiem bo siedze w tym temacie dosyć długo a jeżeli chodzi o hamulce to w trybie Sport robią się sztywniejsze''agresywniejsze''
-- 29 marca 2019, 09:54 --sdss napisał(a):Szlachta napisał(a):No,że w silniczkach typu 1.2 czy 1.4 nie ma zmianu dzwieku silnika,nie ma usztywnienia hamulców (nawet jak masz DCC) i w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
Znaczy się bulgulator z głośników? Jak działają te sztywne hamulec, jak to się objawia? Pierwsze słyszę. Od kiedy to 2.0 tdi i 2.0tsi ma szperę?
No o hamulcach możesz nie wiedzieć bo w Fr-line nie ma czegoś takiego.
19dawid91 napisał(a):Ja w fr zauważyłem że po zmianie na sport kierownica jednak ciężej skręca
mczelny2401 napisał(a):19dawid91 napisał(a):Ja w fr zauważyłem że po zmianie na sport kierownica jednak ciężej skręca
W trybie sport bez DCC to tylko zmniejszenie siły wspomagania kierownicy
Eldar napisał(a):Nic nie da.
Szlachta napisał(a):nie ma usztywnienia hamulców (nawet jak masz DCC) i w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
Szlachta napisał(a):1.2 czy 1.4 nie ma zmianu dzwieku silnika(...) w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
Szlachta napisał(a):Wiem bo siedze w tym temacie dosyć długo
Vampire1984 napisał(a):Szlachta napisał(a):nie ma usztywnienia hamulców (nawet jak masz DCC) i w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
Ale bzdury czizas...
Szlachta napisał(a):1.2 czy 1.4 nie ma zmianu dzwieku silnika(...) w tych mocniejszych silnikach w trybie sport włacza się szpera.
Sound Actuator jest tylko w Cuprze
Czyli w 1.8, 2.0(190) jest szpera:mrgreen::?: Kurde znam ten samochod od 2013 roku i czytam to forum od poczatku 5F ale tego nie slyszalemSzlachta napisał(a):Wiem bo siedze w tym temacie dosyć długo
Niech szlachta posiedzi jeszcze dluzej i sie doszkala jeszcze dluzej..
Nastepnym razem jak cos napiszesz takie znanego dla siebie od dawna w formie bzdur wyssanych z palca lub pomylonych wersji to sprawdz to prosze bo na swoje tezy(hamulce, dzwiek silnika, szpera) nie znajdziesz nigdzie poparcia.
Vampire1984 napisał(a):Sound Actuator jest tylko w Cuprze
Vampire1984 napisał(a):Ale to chyba nie w PL (?) opcja bo nie czytalem by ktokolwiek poza Cuprowymi kolegami to posiadal
mm.max napisał(a):sheller80 napisał(a):ASO zabezpieczenie elementów
Tu właśnie nie koniecznie - bo w ASO najczęściej idzie się na skróty i zamiast zdjąć tylko CP to oni przypiszą sterownik pod twój VIN i możesz stracić SWaP więc raczej polecam kodowanie online ale w ASO u kogoś bardzo kumatego lub poza ASO u osoby która wie co robi - z tego co wiem to Eldar też koduje online.
Ponadto pewnie będzie trzeba sprawdzić kodowanie w BCM - tu już bez online oraz dołożyć przycisk z podłączeniem go elektrycznym.
W ogóle jaki masz Gateway MID czy HIGH?
pajda_SM napisał(a):interesuje mnie dołożenie drive profile
mój gateway 3Q0 907 530 L - GW MQB High 436 4326
musze zmieniać gateway ? czy ten jest OK?
No i gitmm.max napisał(a):pajda_SM napisał(a):interesuje mnie dołożenie drive profile
mój gateway 3Q0 907 530 L - GW MQB High 436 4326
musze zmieniać gateway ? czy ten jest OK?
Gateway w wersji HIGH podejdzie![]()
Teraz musisz zrobić to przycisk + kabelkomania + wgranie licencji SWaP/FEC
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości