Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zwalniają obroty wentylatora nadmuchu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zwalniają obroty wentylatora nadmuchu

Postprzez Hali92mmz » 25 listopada 2018, 22:40

Witam,

Mam problem z wentylatorem nadmuchu. Mianowicie sytuacja wygląda następująco: na początku wentylator działał normalnie, np. ustawiony został nadmuch na największą siłę. Działa przez nie całą minutę i po chwili zwalniają się obroty, wentylator zaczyna klekotać jak traktor i się zatrzymuje. Sprawdziłem też jak to dmucha bez schowka. Trzymając wentylator w ręku i ustawieniu siły nadmuchu na największą sytuacja wygląda następująco. Wentylator chciałby działać ale coś go jakby blokuje, jak się go poruszyło to chwilę pracował i znów to samo co opisałem wcześniej. Czy ktoś miał podobny problem? Wina wentylatora czy jakiegoś rezystora? Czy może samego climatronica (choć wątpię) ekran się zaczął rozlewać. Dodam, że jeszcze przy zgaszonym świetle przy pracy wentylatora widać było iskry. Proszę o pomoc
Hali92mmz
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: ALH 1.9

Reklama

Re: Problem z wentylatorem nadmuchu

Postprzez Tracer2 » 26 listopada 2018, 16:35

Szczotki się penie skończyły ?
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Re: Problem z wentylatorem nadmuchu

Postprzez Hali92mmz » 26 listopada 2018, 18:37

W sumie już po temacie, nowy wentylator kupiony i działa jak należy, swoją drogą dostęp do szczotek jak wygląda? One są w samym środku wentylatora?
Hali92mmz
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ALH 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne