Podepnę się, bo szkoda zakładać nowy temat. Wyje mi pompa wspomagania - dolałem płynu, zielonego z uszczelniaczem (prestone), po dwóch tygodniach znów zaczęło - ubytek płynu dość duży - maglownica do wymiany (pomijam, że od kilku lat jeżdżę z luzami na środkowym krzyżaku - wyczuwalne jak się jeździ po bruku- kierownica delikatnie chodzi na lewo i prawo).
Podjechałem do znajomego mechanika - zaśpiewał 900 PLN wymiana z regeneracją (podobno same uszczelniacze to ..300 PLN).
Lepiej regenerować czy kupić używkę (znalazłem na tablicy nową, kompletną z drążkami ale ..z golfa IV, podejdzie? firmy auto rege, warte to cokolwiek?) Co dokładnie potrzebuję, by było zrobione na tip top?
Przekładnię + końcówki drążka+zbieżność, to wiem, ale o co chodzi z tymi uszczelniaczami, osłonkami i simmeringami - to są dodatkowe części czy też występują w komplecie z przekładnią? SIlnik BCB, 2003r.
Potrzebowałbym kompletnego schematu układu kierowniczego z listą części, szukajka nie pomogła:(
Może warto powierzyć taką czynność specjalistom - jeśli zdecyduję się ne regenerację - coś godnego polecenia w Trójmieście (i taniego).
Aha, wg.
http://seat-leon-naprawa.maglownica.eu/oferta.html :
Wymienić zielony płyn wspomagania (jeżeli taki jest zalany oryginalnie) na czerwony olej - czy to nie oznacza skrócenia żywotności pompy? Zawsze lałem zielony...