Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Tylni zamek samochodowy a ponowne kodowanie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Tylni zamek samochodowy a ponowne kodowanie

Postprzez pawel44 » 16 marca 2019, 11:29

Cześć. Za tydzień jadę do PL mam pytanko do tych którzy grzebali przy zamkach u siebie. Mam raz tak że zamknę wszystkie drzwi z pilota i jest głowa spokojna a przyjdzie raz taki dzień że nie zamyka mi się tylko jeden zamek w tylnich lewych drzwiach i w tedy już przychodzą nerwy (z klucza bezpośrednio jest tak samo) kupiłem za grosze używkę zamek oryginalny od vw tylko teraz takie pytanie czy jeżeli bym miał zmieniać samodzielnie ten zamek (teraz tu mowa bez wyjazdu do PL) czy bym musiał jechać na warsztat i programować jeszcze raz pilot z zamkiem?? Czy lepiej oddać auto do serwisu zajmującego się naprawą zamków i na jakie koszta bym mógł się w tedy spodziewać robiąc to w PL.
pawel44
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: Leon 1M
Silnik: BCB 1.6

Reklama

Re: Tylni zamek samochodowy a ponowne kodowanie

Postprzez adasbb » 16 marca 2019, 16:50

Nie trzeba programować. Temat o zamku już był. Poczytaj. Stary zamek swój wymontuj, popraw zimne luty lub ew. wymień mikrostyki i będzie działał jak nowy. Problemy mogą być przy demontażu szyby. Temat poleci do kosza pewno :) Nie kupuj zamiennik, działają kilka tygodni. A i po montażu na nowo zamka zasylikonuj sobie połączenie blachy z drzwiami bo będziesz miał basen na podłodze jak tego nie zdobisz :D
adasbb
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Postprzez pawel44 » 16 marca 2019, 17:04

Właśnie jak to z tą szybą tam ponoć jest całkiem inaczej niż z przodu. Na internecie ani na yt nie moge znaleźć jak to zrobić. Z przodu wymieniłem ale tylnich drzwi jeszcze nie ruszałem.
pawel44
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: Leon 1M
Silnik: BCB 1.6

Postprzez pf002 » 18 marca 2019, 22:39

https://youtu.be/324yYU8ppMA

Tutaj masz pokazane jak rozebrać tylne drzwi, ja też będę się za to zabierał za niedługo i też się boję, bo można nawet szybę zbić jak się źle za to zabierze
pf002
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 1 M
Silnik: APP 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne