Witajcie,
panel klimatyzacji nie wyświetlał mi obiegu wewnętrznego i dmuchawy na nogi. Firma zajmująca się takimi naprawami powiedziała mi że nie ma już w Polsce takich wyświetlaczy. Więc odwiedziłem chiny, znalazłem na alieexpies panel LCD do leona za 80zł, zamówiłem, wymieniłem, działa.
Szkoda że nie mam zdjęć, ale w prosty sposób mogę powiedzieć co trzeba zrobić:
-wyciągami panel klimatyzacji z samochodu
-rozkręcamy go, 3 śrubki krzyżakowym śrubokrętem
-nie musimy rozpinać kostki, jest ona dość skomplikowana
-torx 5 do odkręcenia śrubek, są słabej jakości, łatwo je uszczerbić
-odginamy blaszki, trzymające metalową obudowę panelu, tak żeby ich nie złamać, najlepiej dobrej klasy kombinerkami, delikatnie
-wyciągami metalową "skrzynie"
-wyjmujemy ogranicznik plastikowy, papierek, i stary ekran LCD
-ze starego ekranu LCD zdejmujemy boczne ograniczniki, które były przyklejone do ekranu(nie trzeba ich kleić do nowego) i składamy w odwrotnej kolejności do rozbierania
-przy zakręcaniu śrubek polecam powkładać je do "swoich" dziurek, bo niektóre ciężko się wkręcają i może się coś obrobić
Niestety zdjęcia które zrobiłem podczas prac, przepadły wraz z moją kartą pamięci podczas próby przegrania.
Nie wiem czy jest podobny temat na forum, szukałem, konkretów nie znalazłem.
Cała operacja trwa od 30min do godziny, w zależności jak kto potrafi się bawić z takimi sprawami.
Jeżeli nie trafiłem do działu, można przenieść, jeżeli mój post jest niepotrzebny, bo taki był, można usunąć.
W razie pytań, służę radą.