Witam, 1.9 TDI ARL 2005 Manual FWD.
Staram się doprowadzić skrzynkę bezpieczników do porządku ogólnie posiłkuje się instrukcją ogólnodostępną w internecie w języku polskim.
LINK: https://drive.google.com/file/d/16EHEQq ... sp=sharing (strona: 110)
Względem swojej ORG instrukcji(po niemiecku lub luksembursku (jeśli to nie to samo)) z 2005 roku różnice jakie znalazłem to jedynie takie że przy 32 pozycji, dla benzyniaka zamiast 15A jest 10A oraz przy 36 pozycji jest 15A zamiast 5A.
Problem pojawia się taki że mam włożone bezpieczniki takie jak 10, 31, 35 a nie mam takiego jak 38. Pomijając już fakt pomylonych wartości bezpieczników w około 7 przypadkach w większości na niekorzyść.
Gdzie:
10 - Jednostka sterująca silnika benzynowego
31 - Automatyczna skrzynia biegów(przepalony jest)
35 - Gniazdo przyczepy
38 - Oświetlenie bagażnika, centralny zamek/ elektryczne podnośniki szyb(tak samo opisana pozycja jest pod 14 pozycją z tym samym nominałem bezpiecznika)
Pod w/w bezpiecznikami są złącza dla bezpieczników(blaszki) dla wpięcia bezpieczników, rozumiem że już elektryka jest tak robiona, żeby była oszczędniej, więc wiązka od razu w całości była robiona ta sama itd. Bezpieczniki 10, 31, 35 wyjąłem osobno, potem w całości i bez nich jeżdżę, wszystko działa jak należy. Bezpiecznika numer 38 jeszcze nie wkładałem bo nie rozkminiłem o co z nim chodzi.
Teraz takie pytanie czy te bezpieczniki 10, 31, 35 poi prostu mogę mieć wyjęte i bez nich jeździć? Przynajmniej tak według instrukcji sądzę. No i co z tym bezpiecznikiem 38 zrobić.