Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wesol napisał(a):Ten filtr ori wywalić i w jego miejsce wstawia się filtr od golfa 2 1.6 td bo ładnie pasuje. Ten trójnik się wywala bo ten filtr nie ma na niego miejsca montazowego. Kawałkiem rurki mostkuje się węże po tym trójniku i nie ma żadnych problemów z zapowietrzaniem sie. Mam tak zrobione nawet w touranie na pompowtryskach. Robiłem tak w swoim Sharanie i golfie 4. Same plusy.
kazkoliber napisał(a):Hej hej !
Panowie po 9h pracy wchodze do auta, odpalam i odpalić nie mogę, rozrusznik kręci, wczoraj tankowałem do pełna, dziś u mnie duża wilgoć bo przez te 9h padał deszcz no i sama pora bo było po 23:00. Jest to możliwe że świece żarowe mogły zawilgnąć?
weuek napisał(a):A jak tankujesz "do pełna"? Może zalewasz odpowietrznik sposobem "pod korek"?
leoTDI napisał(a):kazkoliber napisał(a):Hej hej !
Panowie po 9h pracy wchodze do auta, odpalam i odpalić nie mogę, rozrusznik kręci, wczoraj tankowałem do pełna, dziś u mnie duża wilgoć bo przez te 9h padał deszcz no i sama pora bo było po 23:00. Jest to możliwe że świece żarowe mogły zawilgnąć?
Świece? Niemożliwe. Sterownik silnika (moduł) może być jak najbardziej podatny po latach na oddziaływanie wilgoci.
Natomiast to tankowanie do pełna może być czystym przypadkiem, ale może też mieć jakiś związek ze smokiem w baku.
Na razie jeździłbym jeśli nie masz problemów i obserwował.
kazkoliber napisał(a):Mnie najbardziej dziwi fakt, że dzieje sie to tylko wtedy jak jest duża wilgotność. Bo w innych przypadkach nie mam zastrzeżeń do autka.
kurex napisał(a):Ktoś może mi powiedzieć czy któryś z czujników jest uszkodzony ?
leoTDI napisał(a):Co ze wskaźnikiem temperatury cieczy było do tej pory? Jak się zachowywał?
leoTDI napisał(a):I wg mnie właśnie ta część czujnika jest walnięta.
leoTDI napisał(a):PS.to, że kontrolka świec żarowych szybko gaśnie nic jeszcze nie oznacza - wiem, bo widzę po swoim. Też mi krótko świeci, ale świece dalej grzeją. Mam kontrolkę załączenia pracy świec żarowych.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości