przez mortech » 16 stycznia 2020, 19:01
Liczę, że problem już rozwiązany, ale dla potomnych przekazuję moje doświadczenia.
Gdy padło mi serwo to kupiłem używane wraz z plastikowym mocowaniem w pedale. Dużym problemem było wyciągnąć ten plastik i w końcu go zniszczyłem, ale okazało się, że używane serwo to była pomyłka. Po pierwsze nie było w pełni sprawne, a po drugie gdzieś wyczytałem, że wystarczy, aby był ten sam numer części, a ostatnia litera numeru może być wyższa bo oznacza to tylko nową wersję, która będzie zamienna ze starą. Byłą to prawie prawda. Wszystko było identyczne oprócz rozstawu mocowania do pompy. Z tym sobie poradziłem (nowa miała mniejszy rozstaw mocowań), ale nie było to 1-1. Następnie kupiłem kompletnie nowe serwo - zamiennik oryginału. Do wyczepienia końcówki serwa z plastiku tym razem odkręciłem sam pedał i udało mi się wyczepić kulkę serwa w miarę łatwo. Koszt nowego serwa to około 170zł i wszystko gra. Może charakterystyka działania hamulca jest nieco inna niż w oryginale, ale wszystko działa jak należy.