Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

rozkopdowany kluczyk

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

rozkopdowany kluczyk

Postprzez michal3m » 10 marca 2020, 14:54

Siema padła mi bateria w kluczyku i tak sobie jeździlem, dzisiaj wymienilem baterie ale za cholere nie mogę zaprogramowac kluczyka. Może ktoś bardziej ogarniety to robil? chodzi mi bez vaga, manualnie.
michal3m
Sport
Sport

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: rozkopdowany kluczyk

Postprzez Fortitudo » 18 marca 2020, 17:30

Z tego co się orientuję, po wymianie baterii nie trzeba programować kluczyka - przynajmniej u mnie tak było :wink:
Fortitudo
Stella
Stella

Region: zachodniopomorskie
Auto: Seat Leon 1M1
Silnik: ASV 1.9

Re: rozkopdowany kluczyk

Postprzez wesol » 21 marca 2020, 08:56

Co znaczy zaprogramować? Kluczyk to też pojęcie wielo znaczne. Kluczyk to grot, pastylka immo i pilot radiowy. Czyli trzy rzeczy. Sto razy było mówione że pastylka immo jest dokodowywana do ecm i licznika i może być to zrobione tylko raz na surowej nowej pastylce. Potem pastylka się blokuje. Oczewiscie wykodiwujac ja z immo można ją zakodować ponownie do tego samego ecm. Te operacje nie mają nic wspólnego z wymiana baterii bo pastylka nie jest zasilana prądem z baterii. Bateria to tylko do pilota radiowego czyli do sterowania centralnym zamkiem. Wymiana baterii przeprowadzana bez zwarcia blaszek w pilocie i w kilka,kilkanaście sekund nie wymaga po tym aktywacji pilota. Dłuższa wymiana może wymagać aktywacji dość często we wkładce drzwi lub we wkładce stacyjki. Co i jak też na necie jest opisane tyle razy że już szkoda pisać.
Brak polskich znakow na klawiaturze.
wesol
TopSport
TopSport

Auto: Bmw
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne