Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Trzęsie przy 40-50 i 80-90 km/h i "chrobotanie" przy skręcie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Trzęsie przy 40-50 i 80-90 km/h i "chrobotanie" przy skręcie

Postprzez kazkoliber » 15 września 2020, 23:45

Cześć!
Odkąd zmieniłem opony letnie czyli jakieś 2 lata temu (na Uniroyal rainsport 3) to nie wiem czy jest taka możliwość, że jedna opona a dokładnie prawa będzie źle dolana w jakiś sposób? Miałem nadzieję że opona się "ułoży" ale przy prędkościach tak jak w temacie dziwnie trzęsie i to wszystko idzie od prawego koła. Na zimówkach jest totalny spokój tyle że zimówki mam 205/55 a letnie 225/40.
Druga sprawa wygląda tak i nie wiem czy ma jedno z drugim związek to gdy skręcam w lewo i przyśpieszam ( niskie prędkości ) to słychać jak chrobocze/rzęzi.. Tylko i wyłącznie w lewo jak skręcam czy to wyjeżdżam z drogi na główną i przyśpieszam na skręconych kołach w lewo czy jade 30-40km/h na zakręcie i przyśpieszę jak jeszcze mam skręcone koła w lewo to bardzo to słychać.
W aucie wymieniane zostały wszystkie poduszki, łożyska amortyzatorów. Zostały jeszcze przeguby :?: :?: Od prawego przegubu by tak rzęziło na skręcaniu i przyśpieszaniu tylko w lewo? I czy to trzęsienie ma z tym związek ? Bo to też idzie od prawego koła.
kazkoliber
Sport
Sport

Auto: ARL+++
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Trzęsie przy 40-50 i 80-90 km/h i "chrobotanie" przy skr

Postprzez przemaszko » 16 września 2020, 16:23

Może być przegub wewnetrzy bądź zewnetrzny bądź uszkodzona opona mimo że nowa. Podjedź na wulkanizację niech ja sprawdza na wywazarce.
przemaszko
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: leon I
Silnik: ALH 1.9

Re: Trzęsie przy 40-50 i 80-90 km/h i "chrobotanie" przy skr

Postprzez kazkoliber » 21 września 2020, 18:05

Tak zrobię, jutro jade odstawić auto, żeby kumpel sprawdził przeguby i koło czy opona czasem gdzieś źle nie dolana jest.
kazkoliber
Sport
Sport

Auto: ARL+++
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne