Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Który wybrać?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Który wybrać?

Postprzez GrubaSzycha » 9 października 2020, 10:41

Siema. Chce kupić Leona sporta FR i chce zapytać was który będzie lepszy. Co wiecie o tych silnikach 1.8T BAM 225km, nie są awaryjne? Dużo żrą? I czy można je gazować? A może lepiej dieselka ARL? Czytałem że to najlepsze silniki, i że można z nich trochę wyciagnąć. Dajcie znać jak to wygląda :]
NO TURBO, NO PERFORMANCE
GrubaSzycha
Stella +
Stella +

Region: świętokrzyskie
Auto: Leon Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Reklama

Re: Który wybrać?

Postprzez marcin7x5 » 9 października 2020, 17:37

Którego byś nie wybrał to już w większości zajeżdżone będą. Koszty naprawy i modyfikacji będą sporawe.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez mczelny2401 » 9 października 2020, 19:32

Czasem pojawi się jakś zadbana sztuka ale cena to ponad 20 tyś zł. Miałem 2 sztuki 1M i choć aktulanie posiadam nowego 5F to z miłą chęcią bym przygarnął jakiegoś rodzynka w tdi :-)
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez bontt » 3 listopada 2020, 11:25

mam aktualnie 2 sztuki. Top sporta 180km od 150 tys w gazie, ogolnie 250 tys i nie oddam za zadne skarby. Tak dobre i bezawaryjne auto. Mimo ze kolor żółty, wyblaknol, slabo się prezentuje ale technicznie zyleta. Drugiego kupilem niedawno bam 225. Tytaj sam.zakup byl drozszy, niektóre czesci przez to ze do cupry r kosztuje 10x wiecej. cupra.tez w gazie ktory zslozony byl przy ok 50 tys. teraz auto ma 250 i dalej robi niesamowite wrazenia podczas jazdy. Mimo ze 3 moje auto to a6 z 8V pod.maska to mala cupra z tutbo daje super frajde.
Ale jak marcin wyzej napisal, wiekszosc zajezdzone, i duzymi przebiegami, tutaj tez niezawodność spada i pojawiaja.sie problemy.
Jesli chcesz tanio to szukal.bym zadbanego 180km. Tam tez lekko podniesiesz moc na 200 a przy wymiamie turbo zawsze mozna pomyslec o wiecej. Jest ich więcej i moze nie są az tak katowane. cupry nikt nie kupije zeby jezdzic jak.emeryt
bontt
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: cupra R
Silnik: BAM 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne