Napotkałem dziwną przypadłość w moim Leonie. Lampka centralna w podsufitce nie reaguje na otwieranie drzwi. Po przełączeniu w tryb ciągłego świecenia - żarówki świecą. Tylne lampki do czytania z czujnikami alarmu działają bez zarzutu. Wszystkie lampki w drzwiach również działają bez problemu i auto zamyka się poprawnie. (mikro-styki sprawne). Co więcej moduł komfortu nie zgłasza żadnych błędów po podpięciu komputera z VCDS pod OBD. Rozebrałem lampkę przeczyściłem wszystkie styki.
Napięcia na kablu przy lampce wyglądają następująco:
Niebiesko-czerwony: 12V
Biały: 0V - po otwarciu drzwi bez zmian

Brązowy: masa
Winny tutaj będzie moduł komfortu, czy może jednak biały kabel jakoś uszkodził się pomiędzy modułem komfortu a lampką. Dobrałem się do modułu komfortu ale bez schematu wyjść ani rusz z dalszymi pomiarami. Posiada ktoś schemat z rozpiską wszystkich pin-ów tak aby dało się namierzyć kabel idący do lampki?
-- 20 października 2020, 12:01 --
Schematy z ElsaWin:

Znalazłem schematy z programu ElsaWin, ale ciągle nie mam napięcia na białym kablu, który swoją drogą na schemacie opisany jest jako niebiesko-szary (bl/gr). Tylne lampki połączone są razem z przednią więc to coś w wiązce podsufitki nawaliło na odcinku idącym do przedniej lampki. Na forum ktoś wspominał o diodzie zaklejonej w wiązce. Możliwe że pod podsufitką jest jakaś dioda zenera, której nie ma na schemacie?