Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie działający moduł komfortu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie działający moduł komfortu

Postprzez quelelele » 30 maja 2022, 20:32

Cześć, mam problem z niedziałającym oświetleniem w podsufitce, oświetleniem nad ramką rejestracji, z zamykaniem auta z kluczyka, nie otwiera się żadna z szyb, wszystko skazywałoby na moduł komfortu, a więc wyciągnąłem swój, przełożyłem do drugiego leona ( identyczny numer modułu), wszystko w drugim leonie działa, z drugiego leona również wziąłem moduł i włożyłem do leona w którym nic nie działa, bez efektu nic nadal nie ruszyło. Bezpieczniki sprawdziłem nie znalazłem uszkodzonego, wiązka przy kostkach wydaje się okej, vcds nie czyta żadnego z dwóch modułów podpiętych w feralnym leonie,(mam podpięty wzmacniacz, moduły sprawdzałem na odpiętym radio z kostek, i tu mam pytanie do bardziej doświadczonych, gdzie ewentualnie mogę szukać problemu, bo skończyły mi się pomysły, dziękuje za odpowiedzi.
( Jeszcze jedna sugestia, wydaję mi się, że wszystko padło na raz, oświetlenie, szyby podsufitka, pozdrawiam!)
quelelele
Stella
Stella

Region: podkarpackie
Auto: leon 1 TP 4X4 ARY
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Nie działający moduł komfortu

Postprzez marcin7x5 » 31 maja 2022, 16:41

Może coś jest z zasilaniem modułu skoro go nie widzi.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Nie działający moduł komfortu

Postprzez DzieX » 31 maja 2022, 22:03

Miernik w dłoń i schemat w rękę. Tak jak kolega wyżej wspomina - zacząć od sprawdzenia zasilań i mas. I czy linia K jest podłączona. mając te rzeczy sprawne musi się połączyć, chyba że dokładałeś coś co zakłóca linię K lub CAN.
SEAT Toledo .:R32 4x4 DSG facebook blog | SEAT Leon
DzieX
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Toledo 1M V6 BHE
Silnik: benzyna inny

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne