Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Na poczatek proponowal bym zglebic wiedze na temat modyfikacji sterowników ECU.Tomky napisał(a):Czy założenie takiego chipu jest niebeazpieczne dla eksploatacji silnika
Smigajac tak samo jak na serii nie wzrasta wcale minimalnie moze nawet spasc ale jesli uzywasz mocy to wzrasta wprost proporcjonalnie w stosunku do wykorzystywanej mocy i zakresu obrotów - jasnie mówiac jak ostro deptasz to z czegos ta moc musi sie wziasc a jak wiadomo z samego powietrza mocy nie ma w silnikuTomky napisał(a):jak i czy wzrasta spalanie?
rajek75 napisał(a):a nie wiecie czy mozna wyslac do unitronica sam sterownik bo z koszalina nie bardzo sie kalkuluje gonic taki kawal,czy jest sens robic program bez pomiaru na hamowni.
gruby napisał(a):jeszcze mam pytanie bo tak samo chce zmienić softa w Tolku ...mam 90 ps o ile byście radzili mi zwiększyć moc?Tak żeby był szybki ale i też żeby było dobrze dla silnika....
Marcin_TDI napisał(a):ak bedziesz jechal 100km/h to Ci spali 5.5 l/100k
Streat napisał(a):I prosze jaka ladna reklame robie rob555
gruby napisał(a):chłopaki ja ze Zwolenia jestem to pomiędzy Puławami a Radomiem więc do Gdańska jest kawałek...potrzebuje dobrej firmy z moich okolic....
RosenG napisał(a):czyli EDC16 to jakby 130 koników
RosenG napisał(a):czy podnosząc moc do bezpiecznej granicy w tym wypadku jakies 150 koni
RosenG napisał(a): A co do turbiny to można włożyc np. ze 150konnej wersji turbine do 110 konnej
Wiesz to co piszą w takich gazetach często mija się z prawdą, nie mówię że wszystko jest tam nie tak, ale często nie jest to wiarygodne źródło informacji, zwłaszcza jeśli chodzi o tuning.RosenG napisał(a): wyczytałem w auto moto jak dobrze kojarze. ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości